HOS U MAKEDONSKOM PARLAMENTU? Prosvjednik nosio poznatu crnu majicu u jučerašnjem kaosu

Foto: Twitter

SINOĆ su u makedonski parlament upali pripadnici pokreta "Za zajedničku Makedoniju", nezadovoljni izborom Talala Xhaferija za predsjednika parlamenta.

>> KAOS U MAKEDONIJI Demonstranti ušli u parlament, mlatili političare i držali ih kao taoce, upali i specijalci

Grupa maskiranih ljudi držala je kao taoce grupu poslanika SDSM-a i Demokratske unije za integraciju (DUI) u zgradi Sobranja.

HOS u Makedoniji?

Međutim, nakon što se smirila situacija, počele su se pojavljivati fotografije sudionika upada u parlament.

Tako se na Twitteru pojavila i fotografija muškarca u majici s oznakama HOS-a među demonstrantima u Sobranju.

Jedan od korisnika podijelio je fotografiju uz opis "Jedan od prosvjednika koji su upali u makedonski parlament nosi majicu HOS-a, koja predstavlja hrvatsku ekstremno desničarsku paravojnu grupu".

Kaos u parlamentu

Pristaše Gruevskog udruženi u pokret "Za zajedničku Makedoniju" upali su u zgradu parlamenta, nakon što se glasalo za izbor Talata Xhaferija, etničkog Albanca, za predsjednika parlamenta.

Ranjeni su čelnik socijaldemokrata Zoran Zaev, potpredsjednik te stranke Damjan Mančevski i Zijadin Sela.

"Ovo je puč"

Pristalice pokreta "Za zajedničku Makedoniju“ ranije tijekom večeri su održali prosvjed ispred Sobranja, u vrijeme kada je nova parlamentarna većina na čelu sa SDSM-om izabrala Talata Xhaferija iz Demokratske unije Albanaca za novog predsjednika parlamenta.


Poslanici nove većine potom su se uputili prema press-centru kako bi dali izjave medijima i pretpostavlja se da je tada došlo do nasilja.

Do izbora Talata Xhaferija došlo je nakon što je predsjedavajući Sobranja Trajko Veljanovski prekinuo sjednicu, na čijem dnevnom redu nije bio izbor novog predsjednika, piše Tanjug te pojašnjava da je potom najstariji zastupnik preuzeo predsjedanje, stavio izbor na dnevni red, pa je potom Xhaferi i izabran.

U prostoriji su ostali zastupnici VMRO-DPMNE-a koji su uzvikivali "Ovo je puč".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.