Hoće li uragan Irma pogoditi Trumpovu "drugu Bijelu kuću"?

Foto: Getty Images

NAKON što je uragan Irma, koji je u međuvremenu službeno postao najsnažniji zabilježeni uragan u povijesti, potencijalno oštetio 11-sobnu vilu Donalda Trumpa na otoku Sveti Martin, sada prijeti i njegovom čuvenom odmaralištu Mar-A-Lago na Floridi.

>>UŽIVO Irma razorila Barbudu, na Floridi se gase nuklearke i bolnice

>>Uragan Irma najjači u povijesti, za sobom ostavlja apokaliptične prizore

Ne zna se je li oštećena Trumpova vila na Svetom Martinu 

Uragan Irma je dosad usmrtio najmanje deset ljudi na karipskim otocima Svetom Martinu, Svetom Bartolomeju, Angvili i Barbudi te krenuo dalje prema Floridi. Iako još uvijek nije utvrđeno koliko snažno je pogođena Trumpova vila na Svetom Martinu, dužnosnici s tog otoka izjavili su za Washington Post da je strana otoka na kojoj se vila nalazi pretrpjela znatnu štetu.

A ako Irma zaista uništi Mar-A-Lago u Palm Beachu, gdje američki predsjednik provodi toliko vremena da ga je nazvao svojom "zimskom Bijelom kućom", to bi zasigurno bio veliki udarac za Trumpa, piše Bustle.

Mar-A-Lago Trumpova "južna Bijela kuća"

Trump je svoje privatno odmaralište nazvao "zimskom Bijelom kućom" još u siječnju, kada je tvitao fotografiju na kojoj, kako je napisao, piše svoj inauguracijski govor. 

 

U veljači ju je pak nazvao "južnom Bijelom kućom", najavljujući da će u njoj održati "mnogo sastanaka preko vikenda".

 

Trump je dosad proveo čak 25 dana u Mar-A-Lagu otkad je postao predsjednik i tamo službeno ugostio mnoge državnike. Jedina njegova privatna nekretnina u kojoj je proveo više vremena od toga je Trump National Golf Club u Bedminsteru, New Jersey.

Štoviše, Trump je upravo u Mar-A-Lagu u travnju održao službeni sastanak s kineskim predsjednikom Ksi Jinpingom, gdje ga je uz večeru teatralno obavijestio da je naredio raketiranje vojne zračne baze u Siriji. A nekoliko mjeseci ranije, u veljači, fotografija njegovog sastanka s japanskim premijerom Šinzom Abeom na kojoj pregledavaju povjerljive državne dokumente obišla je svijet.

 

Na udaru Irme mogle bi se naći i druge Trumpove nekretnine

Ali muke američkog predsjednika i tajkuna tu ne prestaju, pošto bi katastrofalna oluja mogla pogoditi i druge njegove nekretnine: golf-klub Trump National Doral objavio je na Twitteru da "promatra" uragan te da će nastaviti s normalnim aktivnostima do "naknadne obavijesti". 

 

 

Trump National Golf Course u Jupiteru i Trump National Beach Resort na Sunny Isles taklođer bi se mogli naći na putu uragana Irme kada zahvati Floridu. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.