HND šokiran oslobađajućom presudom napadaču na Anđelka Ercega

HRVATSKO novinarsko društvo priopćenjem je izrazilo nezadovoljstvo presudom Općinskog suda u Splitu kojom je bivši sudac Predrag Trutin oslobođen optužbe da je prije četiri godine napao sada pokojnog Anđelka Ercega, tadašnjeg vlasnika i glavnog urednika Makarske kronike.

Bivši sudac Općinskog suda u Makarskoj Predrag Trutin, nezadovoljan člankom objavljenim u Makarskoj kronici, prebio je glavnog urednika Kronike u restoranu Porat u Makarskoj 15. veljače 2006. godine. Najprije ga je počeo udarati, da bi ga zatim srušio na pod te mu nastavio zadavati udarce zaprijetivši mu da će ga ubiti. Daljnje napade na Ercega spriječili su suprug vlasnice restorana i konobari.

"Napad na Ercega tada je i sam Trutin priznao medijima, a, uostalom, i u ovoj je sudskoj raspravi to potvrdio odvjetnik Predraga Trutina rekavši na sudu da je 'Trutin reagirao kao čovjek i Ercegu dao tri šamara'", piše u priopćenju HND-a.

"Ne ulazeći u pravnička tumačenja o tome je li Općinsko državno odvjetništvo u Makarskoj prvotno trebalo podnijeti kaznenu prijavu protiv Trutina zbog prijetnje ili zbog fizičkog napada na Ercega, smatramo da ova apsurdna sudska presuda nažalost pokazuje koliko je pravosudnom aparatu uistinu stalo da štiti novinare, da kažnjava napadače na novinare i da primjerenim kaznama sprječava buduće napade", završava priopćenje. 

Presuda je nepravomoćna, a Županijsko državno odvjetništvo u Splitu najavilo je žalbu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.