H&M zbog požara u Amazoniji ne kupuje kožu iz Brazila

Foto: EPA

ŠVEDSKI lanac trgovina odjećom Hennes & Mauritz (H&M) objavio je da je obustavio kupovinu kože iz Brazila zbog zabrinutosti za okoliš potaknute velikim požarima u Amazoniji.

"Zbog strašnih požara u brazilskom dijelu amazonske prašume i njihove povezanosti sa stočarskom proizvodnjom odlučili smo privremeno zabraniti kupnju kože iz Brazila”, priopćili su iz švedske kompanije.

Zabrana će ostati na snazi dok se ne dobiju jamstva o tome da koža neće štetiti okolišu

Dodaju da će zabrana ostati na snazi dok ne dobiju dok "vjerodostojna jamstva” da proizvodnja kože neće štetiti okolišu u Brazilu.

Glasnogovornik H&M-a ističe da većinu kože nabavljaju u Europi, tvrdeći da će zabrana tek u ograničenoj mjeri utjecati na njihovo poslovanje.

U Brazilu više od 85 posto požara nego prošle godine

Brazilom trenutno haraju požari kakvi nisu zabilježeni u proteklih nekoliko godina. Od početka godine registrirano ih je više od 75 tisuća, 85 posto više nego u istom razdoblju lani, navodi dpa.

Kritičari optužuju desničarskog brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara, skeptika kada su u pitanju klimatske promjene, da ne ulaže dovoljno napora da suzbije požare.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.