Heathrow i Gatwick imaju tehničke smetnje, letovi su poremećeni

Ilustracija: EPA

LETOVI na dva najprometnija britanska aerodroma, Heathrowu i Gatwicku u Londonu, poremećeni su zbog tehničkih smetnji u glavnom centru kontrole zračnog prometa u južnoj Engleskoj. 

Kašnjenje letova dodatno je pridonijelo prometnom kaosu. Putnički vlakovi pogođeni su ljetnim toplinskim valom, a vlak Eurostara koji prometuje do Francuske zaustavljen je zbog pada sustava napajanja. 

"Imamo tehničkih smetnji sa sustavom u zračnoj kontroli Swanwick koji uzrokuje otkazivanje nekih letova. Radimo sve što je u našoj moći da riješimo problem što prije", rekli su iz britanske službe kontrole zračnog prometa NATS.

Stanje se popravlja

Iz Eurocontrola navode da problemi  uzrokuju velike poremećaje u redu letenja na Heathrowu i Gatwicku, iako se stanje popravlja.

British Airways je priopćio kako su teški vremenski uvjeti i tehnički problemi otežavali poslovanje u noći s četvrtka na petak. 

"Činimo sve kako bismo ublažili poremećaje, a naši timovi neumorno rade kako bi se što više putnika moglo uputiti na svoja putovanja", naveli su u priopćenju. 

British Airways je otkazao preuzimanje prvog Airbusa A350 XWB planiranog za petak kako bi se posvetio putnicima na redovitim letovima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.