HDZ-ova europarlamentarka za Index: Za sada smo sve rekli u zatvorenom pismu

Foto: Dubravka-suica.com

NAKON što su se HDZ-ovi zastupnici u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, Ivana Maletić, Andrej Plenković i Davor Ivo Stier otvoreno danas suprotstavili Tomislavu Karamarku i pozvali  zastupnike HDZ-a u Hrvatskom saboru da, suprotno njegovom naputku, ne sudjeluju u rušenju Vlade, kontaktirali smo Dubravku Šuicu da nam komentira kako su se odlučili na taj korak.

Naime, nedavno je na Općem saboru HDZ-a u Lisinskom njezin kolega Andrej Plenković bio jedini HDZ-ovac koji se usudio pozvati Tomislava Karamarka na odgovornost prema Vladi i državi.

Plenković je tada rekao da "HDZ ne smije biti talac jednog čovjeka".

Na upit kako to da su se sad predomislili i svi stali zajedno protiv Karamarka, Šuica nije htjela komentirati.

"Za sada smo sve rekli u zatvorenom pismu kolegama zastupnicima HDZ-a", kazala nam je kratko Šuica.

Podsjetimo, kako su ona i kolege europarlamentarci poručili kolegama zastupnicima HDZ-a da svi zajedno trebaju preuzeti političku odgovornost za Hrvatsku te da je  vjerodostojnost HDZ-a pred iskušenjem.

Stabilnost vlade naveli su kao ključan faktor za oporavak gospodarstva.

"Uvjereni smo da je interes države, Vlade i stranke ispred interesa bilo kojeg pojedinca. U ovom trenutku smatramo da je umjesto rušenja Vlade koju je HDZ formirao, u nacionalnom interesu njena stabilnost i funkcionalnost. Izdražavamo solidarnost s vama i pozivamo vas da glasujete po savjesti za dobrobit Hrvatske", napisali su HDZ-ovi europarlamentarci svojim kolegama u Saboru.

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.