HDZ napao protivnike Istanbulske, ruga im se

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

HDZ se na svom Facebooku oglasio oko Istanbulske konvencije.

Istanbulska konvencija ratificirana je u proljeće 2018. godine. Ratifikacija ove konvencije bila je jedno od predizbornih obećanja HDZ-a i u to predizborno vrijeme to nitko nije dovodio u pitanje. Štoviše, brojni desničari koje je HDZ na listama dovukao u sabor u to vrijeme nisu imali problema s ovom konvencijom.

No, nakon izbora Istanbulska konvencija podijelila je HDZ, posvađala ih s desnicom, ali i s vlastitim članstvom. Do danas ti sukobi traju.

Baš u tom kontekstu oglasio se HDZ na Facebooku i napisao kako nikakvi zombiji nisu došli u Hrvatsku. Time se HDZ praktički narugao onim protivnicima Istanbulske koji tvrde kako je riječ o uvođenju rodne ideologije. HDZ, baš kao i Plenković u priloženoj snimci, tako spominju zombije te na taj način ismijavaju protivnike Istanbulske konvencije i njihove strahove. Velik broj protivnika Istanbulske konvencije su članovi HDZ-a.

"Nama je kao demokršćanskoj stranci obitelj glavna vrijednost, jezgra društva i hrvatske budućnosti. Stoga smo i ojačali mehanizme borbe protiv nasilja u obitelji i nad ženama. U tome nema ničeg „lijevog“. Kako se dio ljudi zabrinuo zbog „Istanbulske konvencije“, donijeli smo Interpretativnu izjavu kojom jasno kažemo NE! rodnoj ideologiji. I koji se od strahova ostvario? Nijedan! Nikakvi „zombiji“ nisu došli u Hrvatsku, nismo postali „roditelj 1 & 2“, nema „3. Spola“, naša djeca su i dalje kćeri i sinovi, a ne „ono“. Bilo je tu puno podmetanja i manipulacija osjećajima, tvrdnja da smo „skrenuli ulijevo“ je - laž", stoji u objavi HDZ-a na društvenim mrežama.

Očito je da desnicu i sam HDZ još uvijek tresu podjele oko Istanbulske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.