HDSSB najavljuje tužbu protiv Jutarnjeg lista

HDSSB preko svog odvjetnika Dražena Matijevića traži od Jutarnjeg lista ispravku članka Drage Hedla pod naslovom "Glavaševa mreža" i detaljnu ispriku svima navedenima u članku, inače će podnijeti sudsku tužbu protiv lista, objavili su danas na novinskoj konferenciji.



Hedl je u današnjem tiskanom izdanju Jutarnjeg objavio članak u kojemu je dao presliku rukom napisanog dokumenta s imenima lokalnih tvrtki od kojih bi pojedini članovi HDSSB-a trebali tražiti donacije. Cijeli članak je po predsjedniku HDSSB-a "monstruozna laž" smišljena u kuhinji onih koji gube lokalne izbore (HSP i HDZ) pa se s HDSSB-om pokušavaju obračunati preko svojih "medijskih poslušnika" kao što je "psihijatrijski slučaj" Hedl i Osječka televizija, koja inače simpatizira HDZ.

Novo poglavlje u gradskom mini-ratu

Time je otvoreno novo poglavlje u gradskom mini-ratu koji HDSSB i HSP vode preko medija. Novinari Osječke televizije zamoljeni su da odu prije početka konferencije zato što "neobjektivno i tendenciozno prenose vijesti vezane za HDSSB".

Šišljagić, zajedno sa županom osječko-baranjskim Krešimirom Bubalom i dožupanom Dinkom Burićem, sasuo je žestoko paljbu na HDZ, HSP, posebno na Antu Đapića, a svi su se zajedno dotakli i Hedla i Osječke televizije, za koju kažu da ju je vlasnik Željko Biloš "morao kupiti za račun HDZ-a".

Hedlov članak nazvali su smiješnim, samog Hedla derogirali kao čovjeka koji već godinama ima fiksaciju na Glavaša, spomenuvši uz to njegove psihijatrijske nalaze, Đapiću su poručili da mu prljave igre neće proći i pozvali ga da sam objavi listu svojih sponzora. Bubalo se našalio rekavši kako mu članak "izgleda kao da su ga sastavljali Braco i Seka", što je u Osijeku zadnjih dana dosta popularna priča, nakon što su osvanuli plakati Branimira Glavaša i Vesne Pusić kao likova na omotu poznate čokolade.

"Neka Đapić objavi listu svojih sponzora"

"Mi u kampanji ne skrivamo ništa. Kampanju ćemo financirati sredstvima koja dobivamo kao naknadu od Hrvatskog Sabora, vlastitim sredstvima i kreditom koji smo za vrijeme parlamentarnih i izvanrednih lokalnih izbora podigli u banci", rekao je Šišljagić, dodavši kako se radi o kreditu od milijun kuna, od kojega im je ostalo dovoljno sredstava za kampanju.

Rekao je i kako je HDSSB dobio ponude za sponzorstvom od mnogih "poštenih slavonskih poduzetnika" koji su kao jedini uvjet postavili da se među sponzore ne uvrsti niti jedan sponzor HSP-a. HDSSB uvjerava kako će objaviti listu svih sponzora, kao što je to napravio i dosad. Istodobno je insinuirao kako se mnogi osječki gospodarstvenici žale na to da ih Đapić "reketari".

Burić je dramatičnim tonom zaprijetio kako će Jutarnji list također postati HDSSB-ov sponzor ukoliko ne objavi puni demantij i ispriku stranci, jer će ih u tom slučaju tužiti. Glavaš je nedavno dobio dva spora protiv EPH i novinarke Jutarnjeg lista zbog klevete. Na tome je "zaradio" preko 100 tisuća kuna.

Tikveš, drugi put

Osječka politička scena postala je puno življa otkad je krajem prošlog tjedna objavljena lokalna koalicija HDSSB-a i HNS-a. Dosadašnje televizijske ankete toj koaliciji daju vrlo dobre šanse za pobjedu u Osijeku, zbog HDSSB-ove baze i rastuće popularnosti čelnika osječkog HNS-a Ivana Vrdoljaka.

Ta je vijest podigla prašinu prvo zbog najave Vesne Pusić da takvu koaliciju neće dopustiti, a nakon toga i zbog Đapićevih izjava u kojima je rekao kako je koaliciju na sastanku s Glavašom u famoznom Tikvešu dogovorio upravo predsjednik Stjepan Mesić. Tikveš je gradić u Baranji s lokalnim dvorcem u kojemu su se svojedobno sastali Franjo Tuđman i Slobodan Milošević. Zagovornici teorije o dogovorenom ratu u bivšoj Jugoslaviji tvrde kako je upravo u Tikvešu pao dogovor o podjeli Bosne i Hercegovine.

Na županijskoj razini HDSSB na izbore izlazi samostalno, a može se lako pretpostaviti kako će pobjedu odnijeti već u prvom krugu. Sudeći po dosadašnjem tempu, može se očekivati sve više novinskih konferencija kao što je današnja, a kampanja će očigledno biti zabavna.  

J.D.
Foto: Index (Arhiva)
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.