Haris Džinović progovorio o otkazivanju koncerta u Banjoj Luci

Foto: Twitter/ Igor Radojičić

U NEDJELJU se u Banjoj Luci nije održao koncert Harisa Džinovića. Ranije tog dana organiziran je prosvjed pod vodstvom Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida. Nakon koncerta, dio se prosvjednika uputio prema mjestu gdje se trebao održati koncert ovog pjevača.

Za to vrijeme, gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić fotografirao se s Džinovićem.

"Profesionalac je profesionalac", objavio je Radojičić uz fotografiju sebe i Džinovića.

To je izazvalo bijes mnogih prosvjednika koji su počeli vrijeđati Džinovića.

No, on ovaj pjevač je sad ispričao svoju verziju priče. On tvrdi kako se od ranije znalo da koncerta neće biti i kako ga on ne bi ni održao.

"Ne može se ništa pisati, sa mnom ovo nema veze zato što sam ja ispoštovao ugovornu obavezu, morao sam se pojaviti tamo kod organizatora, ali koncert nisam htio održati. Nisam se ni približio bini, ne  bi ga održao ni po koju cijenu, nema smisla, mislim, niti raditi pod takvim okolnostima, a nema smisla niti držati koncert u takvoj atmosferi”, rekao je Haris Džinović u emisiji Premijera na Pinku.

Onda se postavlja pitanje zbog čega ranije nije objavljeno da se koncert neće održati jer je ispalo da se nastup Džinovića odgađa zbog prosvjednika koji su tamo došli i, kako je Radojičić rekao, potjerali ljude koji su došli na koncert.

"Trenutno na platou pred Muzejem grupe sprečavaju održavanje koncerta Harisa Džinovića u Banja Luci. Žalosno", napisao je Radojičić na Twitteru.

No, Džinović sad tvrdi da je znao od ranije da koncerta neće biti, odnosno da odluka nije donesena u zadnji čas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.