Hakeri napali stranice Intersporta, skidali podatke bankovnih kartica

Ilustracija: 123rf

SKUPINE hakera koje se bave prikupljanjem podataka o bankovnim karticama korisnika koji su kupovali na određenoj stranici napale su, između ostalih, Intersport.

Kako javlja ZDnet, hakeri su napali stranice za online shopping ove trgovine i ubacili kod koji je pamtio sve podatke o određenoj kartici koje je kupac unosio na stranicu.

Pri online shoppingu se obično unosi broj kartice, datum isteka kartice i sigurnosni kod, a ponekad i ime i prezime osobe na čije ime je kartica izdana. 

Hakirali stranice Intersporta za balkansko područje

Kako pak javlja ESET na svojem Twitter profilu, hakeri su pokušavali doći do podataka o karticama osoba koje su kupovale u online trgovinama Intersporta za Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju, BiH i Crnu Goru.

Dodaju i kako je Intersport uklonio hakerski kod nekoliko sati nakon što su im dojavili za ovu situaciju.

Hakeri, dakle, nisu napali cijeli online shopping sustav Intersporta, nego samo onaj za gore navedene zemlje.

Što napraviti u tom slučaju?

De Groot je također pratio situaciju s Intersportom te javlja kako je spomenuta trgovina hakirana 30. travnja, kako je problem riješen 3. svibnja te dodaje kako je opet napadnuta 14. svibnja. 

Dodaju kako bi osobe koje su kupovale u Intersportu trebale kontaktirati banke koje su im izdale kartice te provjeriti je li bilo neovlaštenih transakcija te pratiti hoće li neovlaštenih transakcija biti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.