Grmoja: Problem je što se ne znaju stvarni vlasnici medija

Foto: Pixsell/Patrik Macek

U POVODU Svjetskog dana slobode medija politički tajnik Mosta Nikola Grmoja poručio je u saboru kako je jedan od glavnih problema činjenica da se ne znaju stvarni vlasnici medija u Hrvatskoj.

"To je jedan od ključnih problema. Novinari koji u medijima rade imaju svojevrsnu autocenzuru i kada otvaraju određene teme nisu u dobrom položaju u svojim kućama", rekao je Grmoja u svom izlaganju na slobodni temu.

"Fake news"


Požalio se i na tretman Mosta u nekim medijima, napominjući kako se on primjerice znatno promijenio izmjenama zakona o HRT-u kada je, Mostovim zakonom, "odvjetničkim društvima i javnim bilježnicima 'izbijeno' 35 milijuna kuna godišnje iz džepa".

"Jedno odvjetničko društvo je vlasnik jedne od najvažnijih medijskih kuća u Hrvatskoj, a primijetio sam da su određeni portali u vlasništvu teleoperatera. Nakon naših kritika u sabornici na njihov račun, promijenili su odnos prema Mostu", naveo je Grmoja.

Osvrnuo se i na tzv "fake news". "Danas je obljetnica otkako je naš bivši kolega Vrdoljak u jednom statusu mene optužio da širim 'fake news' o koaliciji HDZ-a i HNS-a, a što je danas čista realnost", ustvrdio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.