Gradonačelnik Oroslavja koji je prokazao HDZ-ovca izlazi na izbore

Foto: FaH

Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić objavio je da će izaći na parlamentarne izbore sa svojom nezavisnom listom u 3. izbornoj jedinici.

"Vrijeme je da netko stane uz malog čovjeka"

"Nisam prihvatio ponude kojih je bilo, već sam odlučio ići sa svojim imenom i prezimenom! Iskreno, mislim da sam izabrao težak, ali ispravan put.

Vjerujem da je došlo vrijeme da netko konačno stane uz malog čovjeka. Vjerujem da se pozitivna atmosfera i okružje koje imamo u Oroslavju može preslikati i dalje. I iskreno vjerujem da se ovoj korupciji koja nas guši može stati na kraj.

Sad ćete moći reći da imate za koga glasovati", napisao je u objavi na Facebooku.

Prokazao HDZ-ovca koji mu je nudio poziciju

Viktor Šimunić izabran je za gradonačelnika Oroslavja na izborima 2021. na kojima je, kao nezavisni kandidat, pobijedio dotadašnjeg HDZ-ovog gradonačelnika Emila Gredičaka.

On je privukao pažnju javnosti nakon što je razotkrio snimku u kojoj mu šef zagorskog HDZ-a i saborski zastupnik Žarko Tušek nudi što god želi ("kaj bi ti štel biti") u zamjenu za podršku na lokalnim izborima.

Šimunić se tako 2021., nekoliko mjeseci prije lokalnih izbora našao s Tušekom i gradonačelnikom Oroslavja Emilom Gredičakom u Gredičakovoj kleti iznad Oroslavja. Gredičak je, kao i Tušek, član HDZ-a.

Na snimci, za koju je Tušek tada potvrdio da je autentična, čuje se kako Tušek Šimuniću nudi da on na svibanjske izbore u županiji ide s nezavisnom listom koja bi bila centrističko-lijeva i da tako odnese glasove SDP-u. Tušek i Gredičak su Šimuniću rekli kako bi mu tajno pomogli financirati tu kampanju iako to zakon izričito zabranjuje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.