Grad Zagreb: Neće biti redukcija vode

Foto: Pixsell/Sanjin Strukic

U ZAGREBU je stanje s vodoopskrbom redovno i redukcije se ne očekuju ni u ljetnim mjesecima, kao ni u rujnu, kada završe godišnji odmori i krene školska godina, a od prošlog tjedna na snazi je uputa da se u četiri zgrade Gradske uprave temperatura hlađenja poveća s 22 na 25 stupnjeva.

"Stanje s vodoopskrbom u Zagrebu je redovno i redukcije se ne očekuju. S obzirom na to da je vrijeme godišnjih odmora, potrošnja vode je manja nego u ostalim mjesecima te će se takva situacija nastaviti i u kolovozu", izjavila je Hini glasnogovornica Grada Zagreba Dinka Živalj.

Povećana potrošnja se očekuje u rujnu, kada završe godišnji odmori i krene školska godina, no problemi u vodoopskrbi se ne očekuju, ističe Živalj.

Što je s uštedom energije?

Na pitanje o uštedi energije glasnogovornica Grada Zagreba kaže da je od prošlog tjedna na snazi uputa da se u četiri zgrade Gradske uprave temperatura hlađenja poveća s dotadašnjih 22 na 25 stupnjeva Celzijevih.

Uvodi se i noćni režim hlađenja, od 18 sati do pet sati ujutro, za vrijeme kojega se klime ne pale ako temperatura ne dosegne 35 stupnjeva Celzijevih.

"U ovoj početnoj fazi na ove četiri zgrade očekujemo uštedu od barem 20 posto u količini energije", ističe glasnogovornica Grada Zagreba Dinka Živalj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.