GRAD DUHOVA, MIRIS SMRTI Pogledajte kako danas izgleda potpuno razrušeni Alep

Screenshot: YouTube

PAD Alepa bio bi ključan za rat u Siriji jer bi njime snage sirijskog režima bile ohrabrene za pokušaj vraćanja kontrole nad cijelom državom, a ustanici će primiti udarac od kojeg se neće moći oporaviti, napisala je agencija France presse prije nekoliko dana u trenucima dok su snage odane Asadu držale gotovo devedeset posto pobunjeničkog dijela grada. Od tada se omjer snaga još više promijenio u koristi snaga odanih Asadu. 

Nije dugo trebalo čekati da se krene s brutalnim odmazdama. UN izvještava kako pro-vladine snage ulaze u domove civila u istočnom Alepu i i ubijaju ih na licu mjesta, uključujući žene i djecu.

UN-ov ured za ljudska prava izjavio je kako ima pouzdane dokaze kako su na četiri mjesta u istočnom Alepu ubijena 82 civila. Njihov glasnogovornik je izjavio kako se čini da je došlo do potpunog raspada čovječnosti u Alepu.

A grad je, izmučen petogodišnjim ratom, postao tek pusta ruševina, sablasni grad duhova u kojem dominira miris truleži i smrti. Novinari Russia Todaya ušli su u jedno predgrađe, odnosno ono što je od predgrađa ostalo. Srušene zgrade, sivilo pomiješano s pijeskom, proći će desetljeća prije nego se ovaj sirijski grad oporavi od rata, ma kako on završio.

"Ljudi koji su živjeli i radili ovdje. Svi su otišli. Ostali su samo vojnici", rekao je novinar koji je prošetao pustim ulicama.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.