Gotovo s Pipijem: Dalmacijavino ide u stečaj, Berkowitz nema para da ga kupi!

DALMACIJAVINO ide u stečaj, odlučili su u Ministarstvu gospodarstva. Pokazalo se da Salamon Berkowitz, vlasnik Traubi Internationala, s kojim je Vlada Jadranke Kosor pregovarala oko kupovine Dalmacijavina, nema urednu bankovnu garanciju, koja bi jamčila da će ispuniti preuzete obaveze.

S obzirom na nezavidnu situaciju i milijardu kuna dugova, država je očito odlučila pod hitno presjeći agoniju i zaustaviti daljnje zaduživanje.

Od cijele prodaje konkretiziran samo sudski postupak za peku

Dalmacijavino se dosad nekoliko puta pokušalo prodati, ali svaki put bez uspjeha. Mnogi sumnjaju da je tome pridonijela vrlo atraktivna nekretnina u splitskoj gradskoj luci, na koju su mnogi bacili oko.

Od cijele prodaje Dalmacijavina konkretiziran je samo sudski postupak protiv poduzetnika Svjetlana Stanića i potpredsjednika Fonda za privatizaciju Ivana Gotovca, inače, brata propalog jet-settera Ante Gotovca.

Riječ je o poznatom slučaju Mali maestro. Nevjerojatno je zapravo koliko se država angažirala oko jedne peke, dok se prodaja Dalmacijavina odgađala godinama, a dugovi gomilali. Država je i na ovom primjeru pokazala koliko neodgovorno gospodari povjerenom imovinom. Važnije im je bilo kazniti Gotovca i Stanića, nego riješiti nastavak poslovanja poznatog i priznatog branda te sudbine radnika i njihovih obitelji. Hrvatski klasik, reklo bi se.

Pipi odlazi u povijest

Dalmacijavino bio je proizvođač čuvenog Pipija, koji sad odlazi u povijest. A Berkowitz je toliko bio oduševljen s tim popularnim bezalkoholnim pićem, čiju je distribuciju planirao organizirati u Americi. Sada ništa. Gotovo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.