Glogoški potvrdio: Odlazimo iz Savske za nekoliko dana

Foto: FAH

ŠATOR u Savskoj 66 u roku od nekoliko dana mogao bi nestati, a prosvjed šatoraša koji su ondje od 20. listopada prošle godine, trebao bi se okončati, doznaje Nacional.

To je potvrdio i jedan od vođa šatoraša Đuro Glogoški.

"Jučer smo na neuspjeloj konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora bili i mi, predstavnici hrvatskih branitelja. U takvoj situaciji, kad imamo hrvatske političare koji se ni oko čega ne mogu dogovoriti, pa niti kada su pitanju hrvatski državni inacionalni interesi, ne možemo očekivati ni da će razgovarati s nama.

Istina je, polako krećemo u pripremu za odlazak. S obzirom na ovaj politički cirkus koji trenutno gledamo u Hrvatskoj, razmišljamo da napustimo prosvjed", potvrdio je Glogoški.

Odlazak najavili još u kolovozu

Podsjetimo, Index je još sredinom kolovoza najavio kako se mogućnost prekida prosvjeda nazire, nakon što je Josip Klemm kazao kako će se to "razmotriti u rujnu ili listopadu".

> Odlazi šator

Klemm je tada kazao i kako je "ideja da se šator makne kada se raspišu izbori", kako se ne bi bilo "na strani ni jednih, ni drugih".

"Ne želimo utjecati na izbore. Odluku o tome ćemo donijeti zajedno, a ja privatno mislim da je to dobar prijedlog", rekao je tako u kolovozu Klemm. S obzirom na to da se šator ipak sklanja nakon izbora, čini se kako su šatoraši svoju odluku ipak donijeli poslije izbora, nakon što je pritisak izvršen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.