General Electric ukida 4.500 radnih mjesta u Europi

Foto: 123rf

AMERIČKI konglomerat General Electric (GE) planira ukinuti 4.500 radnih mjesta u Europi u sklopu preustroja kompanije nakon analize imovine koju je 2015. godine kupio od francuskog Alstoma, objavio je francuski list Les Echos.

Gašenje radnih mjesta povezano je s akvizicijom Alstomova poslovanja s proizvodnjom električne energije i mrežom, objavio je francuski list, pozivajući se na izvor u sindikatu. Riječ je o 10,6 milijardi dolara vrijednoj akviziciji, najvećoj u povijesti GE-jeva preuzimanja industrijskih kompanija, podsjećaju.

Rezovi

General Electric iznio je prijedlog povjerenstvu koje zastupa interese radnika preuzetih akvizicijom Alstoma, piše dalje Les Echos.

Po pisanju toga lista rezovi se mogu očekivati u Švicarskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji.

Glasnogovornik GE-ja Jeff Caywood potvrdio je u priopćenju od utorka da je predan prijedlog nadležnom europskom povjerenstvu, uz napomenu da trenutno ne mogu iznositi više pojedinosti.

Izazovi u industriji


"Prije provedbe razgovarat ćemo o našim planovima s predstavnicima poslodavaca i radnika, kao što nalažu lokalni zakoni i u skladu s njima", kazao je.

"Temeljem postojećih izazova u industriji proizvodnje električne energije i značajnog pada narudžbi, GE Power trenutno analizira poslovanje kako bi zajamčio da je najbolje pozicionirano za odgovor na tržišnu realnost i za dugoročni uspjeh", izjavio je glasnogovornik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.