Gabby Petito je zadavljena

Foto: Društvene mreže

Mlada Amerikanka Gabby Petito, čiji nestanak je u Sjedinjenim Državama izazvao veliku pozornost, umrla je zadavljena i njezina smrt je ubojstvo, objavio je u utorak liječnik sudske medicine koji je vodio obdukciju.

"Uzrok smrti je davljenje i to je ubojstvo", rekao je Dr Brent Blue, iz okruga Teton u državi Wyoming gdje je tijelo 22-godišnjakinje pronađeno 19. rujna. 

Obdukcija je uključivala CT skeniranje cijelog tijela, preglede forenzičara, toksikološku analizu...

"Više-manje sve je pokriveno", rekao je Blue.

Ubijena je tri do četiri tjedna prije nego je tijelo pronađeno u nacionalnom parku Grand Teton, dodao je. Vlasti traže njezinog bivšeg dečka Briana Laundriea, ali do sada bezuspješno.

On je optužen za nepropisno korištenje njezine bankovne kartice. 

Podsjetimo, Gabby je nestala usred višemjesečnog putovanja na kojem je bila sa svojim dečkom, 23-godišnjim Brianom Laundriejem. On se u međuvremenu sam vratio kući na Floridu i nestao. Još uvijek se ne zna gdje je on.

 

Policija je 19. rujna našla tijelo za koje je sumnjala da bi mogla biti nestala Petito. Tijelo je pronađeno u Nacionalnom parku Grand Teton u Wyomingu.

Tko je Gabby Petito?

Gabby je krajem lipnja krenula na putovanje iz svog rodnog grada na Long Islandu u New Yorku sa svojim dečkom Brianom. Bili su zaručeni. Svoje putovanje bilježili su objavama na društvenim mrežama.

Putovanje je prvo trebalo trajati četiri mjeseca, no Brian se početkom rujna sam vratio kući na Floridu. Obitelj Petito prijavila je nestanak Gabby deset dana kasnije.

Što se dogodilo?

Još uvijek je nejasno što se dogodilo kad je nestala Gabby, a kasnije i Brian, no neki su se detalji pojavili u proteklim tjednima. 12. kolovoza policija u gradu Moabu na jugu Ute pozvana je na mogući incident u vezi s nasiljem jednog para.

Na snimkama s policijskih kamera prikazano je kako Gabby plače i žali se policajcima na svoje mentalno zdravlje. Rekla je i da se par češće svađao. U policijskom izvješću o incidentu navodi se da je Brian tvrdio da ga je Gabby udarila nakon svađe. Policajci su im preporučili da provedu noć odvojeno, ali nisu podnijeli nikakve optužbe. Još se ne zna što se dalje dogodilo.

Obitelj Gabby Petito rekla je da su posljednji kontakt s njom imali posljednjeg tjedna u kolovozu i policija smatra da je tada bila u Nacionalnom parku Grand Teton u Wyomingu. Tamo je sredinom rujna FBI pronašao njezino tijelo.

Odvjetnik njezine obitelji Richard Stafford rekao je da je obitelj Gabbyjinu posljednju poruku dobila 30. kolovoza, ali da vjeruju da tu poruku nije napisala ona. Istaknuo je da je Gabby s majkom razgovarala preko videopoziva 24. kolovoza, kada joj je rekla da kreću prema parku Grand Teton. Dan kasnije razmijenile su više poruka i obitelj vjeruje da su već bili u Wyomingu. Tada je Gabby objavila posljednju fotografiju na društvenim mrežama.

Sljedeći kontakt je bio 27. kolovoza i obitelj vjeruje da je Gabby u to vrijeme još bila u nacionalnom parku Grand Teton, a posljednju poruku su primili 30. kolovoza, u kojoj je pisalo "Nema signala u Yosemiteu". Kako je rekao odvjetnik, sumnjaju da je Gabby to poslala.

Što se zna o Brianu?

Obitelj je prijavila njegov nestanak tijekom vikenda sredinom rujna, rekavši da je otišao na planinarenje 14. rujna i da se više nije vratio. Prije nego što je nestao, policiji nije dao nikakve podatke. Kad se vratio bez zaručnice, nije kontaktirao ni njezinu obitelj ni policiju. Brian i Gabby živjeli su zajedno u kući u North Portu na Floridi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.