FSB objavio snimku: "Bjelorus planirao teroristički čin u ime Ukrajine, ubili smo ga"

Foto: FSB

Ruska obavještajno-sigurnosna agencija (FSB) danas je objavila da je usmrtila Bjelorusa koji je pokušavao izvršiti "čin terorizma u ime Ukrajine" u sjevernoj ruskoj regiji Kareliji, prenosi ruska režimska novinska agencija RIA. FSB je priopćio kako je "zaplijenio oružje i improvizirani eksploziv" nakon pucnjave u kojoj je Bjelorus ubijen. 

RIA prenosi kako je muškarac planirao raznijeti administrativnu zgradu u gradu Olonecu, smještenom oko 250 kilometara od finske granice. 

"Pucao je na specijalce"

"Tijekom uhićenja kriminalac je pucao iz oružja na specijalne snage te je neutraliziran tijekom sukoba", prenosi RIA priopćenje FSB-a. RIA je objavila videosnimku na kojoj nekoliko agenata FSB-a ulazi u trošnu, neosvijetljenu zgradu na izoliranom području, uzvikujući "izlazi van", a potom pucajući.

Na snimci se vidi i ubijeni muškarac s pištoljem pored tijela. FSB je objavio da je on posjedovao plastični eksploziv proizveden u Velikoj Britaniji, s američkim detonatorom. Ruski mediji pišu kako je riječ o 49-godišnjem Nikolaju Aleksejevu, aktivistu iz Bjelorusije koji je 2020. sudjelovao u tamošnjim prosvjedima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.