Gradonačelnik Dubrovnika o performansu na otvaranju gej bara: Vulgarno

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

DUBROVAČKI gradonačelnik Mato Franković je tijekom sjednice Gradskog vijeća govorio o otvaranju gej bara Milk u Dubrovniku, na kojem je osobno bio.

Mostov vijećnik Maro Krstić pitao ga je ima li gej bar suglasnost za korištenje javne površine na kojoj se dogodio performans za vrijeme otvaranja.

Mostovac kaže da je to bilo "degutantno i dvojbeno", što se odnosi na izvođače koji su koristili pogrdne riječi par metara dalje od škole, doma za umirovljenike i crkve sv. Vlaha. Krstić je pitao Frankovića misli li Grad to sankcionirati, piše Dubrovački vjesnik.

Franković: Performans je bio neprimjeren

Mostov vijećnik je napomenuo da otvaranje bara nije upitno, ali je mišljenja da su popratna događanja na javnoj površini omalovažila osjećaje građana.

"Osobno sam nazočio samom činu otvaranja i mislim da je to dobro za grad izvrsnosti", odgovorio je gradonačelnik Dubrovnika i napomenuo kako sve svjetske destinacije imaju gej barove.

Franković je kazao da je bio oko 40-ak minuta na otvorenju gej bara i da je bilo sve kulturno i bez ekscesa. Međutim, kaže, sutradan je dobio niz primjedbi i videozapisa vezanih za performans na ulici.

"Potpuno neprimjereno, nekorektno, nekulturno za jedan grad kao što je Dubrovnik. Zasjenili su jednu priču koja je bila u redu - jednim lošim činom. Unutar svog prostora mogu raditi što hoće, ali na javnoj površini to ne mogu raditi. Radi se o vulgarnom činu koji je derogirao ono što je veliki broj naših sugrađana pozdravio kao pozitivnu stvar. Podsjetit ću da u našem gradu najmanje tri desetljeća postoji i gej plaža na Lokrumu i nikome to ne smeta niti se to ističe. Mi smo jedan tolerantan, prije svega grad kulture", rekao je Franković.

Gradonačelnik Dubrovnika je najavio da će Grad, u okviru odluke o komunalnom redu, znati kako postupati ako se takav čin bude ponovio, piše Dubrovački vjesnik.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.