Frankfurter Allgemeine Zeitung: Neobjašnjiva reakcija Kosor na majicu snimatelja

"SVI IMAJU pravo na mišljenje i slobodu izražavanja", zaključak je komentara uglednog njemačkog Frankfurter Allgemeine Zeitunga koji se u najmanju ruku zgraža nad reakcijom premijerke Jadranke Kosor nakon što je vidjela majicu koju je nosio snimatelj RTL-a.

Rekao je što svi misle

Podsjetimo, snimatelj Ivan Cvirn sablaznio je premijerku Kosor pojavljivanjem na sjednici Vlade u majici s natpisom na engleskom jeziku koji kaže: Ne trebam seks, Vlada me jebe svaki dan ('I don't need sex, the government fucks me every day')! To je dovelo do prekida suradnje RTL-a sa Studiom Blenda, tvrtkom u vlasništvu Ivana Cvirna. Kosor je nakon toga upozorila novinare da "pripaze da svojom odjećom i napisima s kojom dolaze na sjednice ne vrijeđaju Vladu i njene članove jer želi zaštiti dostojanstvo Vlade".

"RTL-ov snimatelj rekao je samo ono što svi misle", piše ovaj njemački medij dodajući kako se ne mogu "načuditi" izjavama predsjednice Vlade Hrvatske. Štoviše njemački medij smatra bi Kosor kao bivša novinarka trebala znati da svi imaju pravo na vlastito mišljenje i slobodu izražavanja.

Uzajamno poštovanje

"Suživot novinara i političara svugdje u svijetu počiva na uzajamnom poštovanju te ako ništa drugo da onaj koji cijele dane nosi opremu na leđima barem ima pravo obući ono što mu se sviđa. To bi Kosor trebala znati", stoji u komentaru u kojem se na kraju postavlja pitanje je li Cvirn žrtva Jadranke Kosor ili RTL-a, odnosno medija koji se ne želi sukobljavati s Vladom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.