FOTO Ulice u Parizu zatrpane tonama smeća, ljudi strahuju za zdravlje

Foto: EPA

U PARIZU smetlari štrajkaju sedam dana, a ulice su zatrpane s oko 5400 tona smeća, piše francuski Le Monde. 

Masovni štrajkovi protiv mirovinske reforme ovog tjedna utječu na usluge odvoza smeća u francuskoj prijestolnici, s hrpama otpada na poznatim pariškim ulicama poput onih koje se nalaze tek par koraka od Eiffelovog tornja i Slavoluka pobjede, piše CNN.

Blokada spalionica smeća

"Od subote je oko 4400 tona smeća čekalo na prikupljanje", rekla je glasnogovornica ureda gradonačelnice Pariza. Glasnogovornica je rekla da je problem blokada spalionica smeća uzrokovana štrajkovima. Kamioni smeća tako nisu mogli pokupiti otpad u većem dijelu grada jer ga nemaju gdje odložiti.

Nisu sve četvrti jednako pogođene. Općinska vlast zadužena je za odvoz smeća u polovici pariških 20 arondismana. Za ostalih 10 odgovorni su privatni izvođači.

Zabrinutost za zdravlje stanovnika Pariza

Parižani, ali i lokalni političari, zabrinuti su za zdravlje zbog nagomilavanja otpada na ulicama. Gradonačelnik 17. arondismana Geoffroy Boulard rekao je u intervjuu za CNN-ovu podružnicu BFMTV da je zamolio gradonačelnicu Pariza Anne Hidalgo da angažira privatnog pružatelja usluga da intervenira.

"Ovo je pitanje javnog zdravlja", rekao je Boulard te dodao da je zabrinut zbog širenja štakora po gradu, ali i zbog imidža Pariza. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.