FOTO Prvi vlak s češkim turistima stigao u Split

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell, Splitska policija

DANAS oko 13:40 na željeznički kolodvor u Splitu stigao je prvi vlak RegioJeta, koji vozi na liniji Prag-Zagreb-Rijeka/Split, s 300 turista iz Češke, Slovačke i Mađarske što je najveći dosadašnji skupni dolazak turista ove godine u grad po Marjanom.

Turiste su dočekali službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske s predstavnicima Turističke zajednice grada Splita, Hrvatske gospodarske komore, grad Splita i Županije.

"Ovom prilikom pokazano je da u Splitu, ali i na području cijele Policijske uprave splitsko-dalmatinske policija radi, s drugim institucijama, u interesu turista i građana, a rezultat svega je sigurna destinacija za život i odmor", izvijestili su iz policije.

Turisti su u petak krenuli vlakom iz Praga, a hrvatska veleposlanica u Pragu Mirjana Pancirov rekla je na njihovu dočeku u Splitu da je ova godina proglašena Europskom godinom  željeznica, istaknuvši kako je jako važno da i Hrvatska tomu daje svoj doprinos.

Pancirov je podsjetila kako je posljednji noćni vlak koji je prometovao iz Praga prema Hrvatskoj bio onaj iz daleke 1936.

Dio putnika u Rijeci, dio u Splitu

Vlak je krenuo u petak poslijepodne iz Praga s oko 400 putnika. Dio vlaka se odvojio u Ogulinu te otišao prema Rijeci, gdje je stigao nekoliko sati ranije.

Iz RegioJeta se doznaje da je za ovu sezonu za taj vlak prodano više od 30 tisuća karata.

Karte za vlak mogu se kupiti putem aplikacije RegioJet i na blagajnama HŽPP-a u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

U cijenu karte uključene su dodatne usluge u vlaku (voda, kava, doručak, Wi-Fi). U cijenu karte uključen je i prijevoz autobusima iz Ogulina, Gračaca, Rijeke i Splita do drugih destinacija na jadranskoj obali, navodi se u priopćenju HŽ Putničkog prijevoza.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.