FOTO Objavljene fotografije potonulog broda u Dunavu, kapetan tvrdi da nije kriv

Screenshot: YouTube/ATV Magyarország

MAĐARSKI mediji objavili su danas prve sonarne fotografije turističkog broda koji je u srijedu navečer potonuo u samom centru Budimpešte.

Podsjetimo, nakon sudara s riječnim kruzerom turistički brod je potonuo u svega desetak sekundi. Na brodu se nalazilo 35 ljudi. Sedam ih je poginulo, sedam je spašeno, a za 21 osobom se još uvijek traga.

Fotografije koje su snimljene na dnu Dunava prikazuju kako je brod polegnut na stranu. Nalazi se na dubini od 7,5 metara, javljaju mađarski mediji.

Fotografiju broda možete vidjeti na snimci od 2:42 minute.

Uhićen kapetan drugog broda

Podsjetimo, policija je jučer priopćila da je uhitila kapetana riječnog kruzera koji je dan ranije sudjelovao u sudaru s manjim turističkim brodom na Dunavu.

"Kapetan kruzera, ukrajinski državljanin, ispitan je u svojstvu osumnjičenika", dodaje policija u priopćenju. "Nakon saslušanja Jurij C. (64) je smješten u pritvor", navodi isti izvor.

Mađarska spasilačka služba je jučer navečer priopćila da su mali izgledi za pronalazak preživjelih.

Vlasnici potonule Sirene, 27 metara dugog dvopalubnog riječnog broda, tvrtka Panorama Deck, kažu da je bio redovito održavan.

U trenutku nesreće bio je na uobičajenom večernjem turističkom krstarenju Dunavom. 

Havarija se dogodila na popularnom dijelu Dunava s kojeg turisti na brodovima mogu vidjeti osvijetljen grad i zgradu parlamenta.

Kapetan tvrdi da nije kriv

Ukrajinski kapetan koji je uhićen pod sumnjom za izazivanje nesreće negira krivnju i tvrdi da nije prekršio propise. 

Njegov odvjetnik kaže kako kapetan ima 44 godine iskustva te da je jedan od najiskusnijih kapetana na Dunavu te da nikad nije izazvao nesreću. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.