FOTO Novi divljački ispad u Splitu: Vrtić išaran ustaškim grafitima

U SAMO nekoliko dana u Splitu se dogodilo nekoliko nacionalističkih ispada. Prvo su u subotu na splitskoj rivi napadnuti vaterpolisti Crvene Zvezde. Njih je, podsjetimo, napala skupina naoružanih huligana. Dvojica igrača Zvezde su pobjegla, a treći se spasio skokom u more. Dvojici 25-godišnjaka koje je splitska policija uhitila i osumnjičila da su u subotu popodne na Rivi prvo verbalno, a onda i fizički napali trojicu vaterpolista Crvene zvezde te jednog od njih lakše ozlijedili, sinoć je određen jednomjesečni zatvor, dok je treći uhićeni 23-godišnjak pušten da se brani sa slobode.

>> Napadačima na srpske vaterpoliste mjesec dana pritvora, jedan imao nož

Jučer su objavljene fotografije vandalskog iživljavanja na zidovima Osnovne škole Skalice. Nepoznati počinitelj, ili više njih, crnim su sprejom crtali fašističke grafite. Osim ušatog "U" i svastike, napisano je "Mrzin školu i Srbe", a iskazana je i mržnja prema policiji.

>> FOTO Splitska škola išarana ustaškim znakovima: "Mrzim Srbe, smrt policiji"

Zid je odmah prebrisan.

No, Dalmacija Danas jutros objavljuje fotografije zida Dječjeg vrtića na Mertojaku. Tamo je netko, a moguće ista osoba ili osobe, također crnim sprejem ispisao uvredljive grafite.

Osim ušatog "U" s križem, napisana je i poruka protiv policajaca.

"Smrt pandurima", piše crnim sprejem na ulazu u vrtić.

Ispod toga piše "ACAB", što je akronim engleskog izraza "All Cops Are Bastards". a što bi u slobodnom prijevodu značilo "Svi panduri su kopilad".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.