FOTO Na Sljemenu pada snijeg

Screenshot: Vidikovac Sljeme

NA SLJEMENU je počelo sniježiti.

Kako se vidi na snimkama nadzornih kamera, snijeg je prilično gust.

U međuvremenu je zbog magle otkazana slalomska utrka Snježna kraljica koja se danas trebala održati na Sljemenu.

Snijeg na Sljemenu dolazi kao posljedica velike i nagle promjene vremena, a koju meteorolozi već danima najavljuju. Nakon natprosječno visokih temperatura, slijedi zahladnjenje.

Kakvo vrijeme očekujemo večeras?

U noći i sutra ujutro bit će pretežno oblačno uz kišu, u unutrašnjosti i susnježicu te snijeg. Snijega nošenog burom može biti ponegdje na sjevernom Jadranu. Zatim sa sjeverozapada postupan prestanak oborine, prema večeri i djelomično smanjenje naoblake.

Zbog promjene vremena za cijelu Hrvatsku je danas na snazi žuto upozorenje Meteoalarma. Na kopnu je upozorenje zbog jakog vjetra, a navečer zbog snijega i poledice. Na sjevernom Jadranu je upozorenje zbog jakog vjetra, obilne kiše, grmljavine, ali i snijega. U Dalmaciji je na snazi upozorenje zbog jakog vjetra. Crveno je upozorenje zbog vjetra u Velebitskom kanalu.

U nastavku tjedna hladnije

Početkom četvrtka u unutrašnjosti još kiša i susnježica, u gorju snijeg. Zatim će danju oborine postupno prestati uz smanjenje naoblake. U petak većinom sunčano, ali osobito ujutro i prilično hladnije, s temperaturom nižom i od -5°C. U subotu će se ponovno naoblačiti, sa snijegom ponajprije na istoku. Vjetar uglavnom slab.

Na srednjem i južnom Jadranu i idućih dana umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, koja će najrjeđe padati u petak. Na sjevernom Jadranu su u četvrtak moguće i pahulje snijega nošene vjetrom, a zatim će biti sunčanije. Puhat će jaka bura s olujnim udarima, u četvrtak podno Velebita vjerojatno i orkanskim, dok će na jugu tada još puhati jugo. Temperatura u padu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.