Fina dobila certifikat za upravljanje informacijskom sigurnošću

Foto: Fina

FINANCIJSKA AGENCIJA dobila je Certifikat po međunarodnoj normi ISO/IEC 27001:2013, za sustav upravljanja informacijskom sigurnošću (ISMS).

Certifikat je predsjednici Uprave Financijske agencije, Anđelki Buneti, danas u sjedištu Financijske agencije, svečano uručio voditelj Odjela certifikacije u certifikacijskoj kući Bureau Veritas Croatia d.o.o., Miljenko Gospodarić. Gospodin Gospodarić je, čestitavši predsjednici Uprave Anđelki Buneti i Financijskoj agenciji na Certifikatu, naglasio važnost uspostave sustava upravljanja informacijskom sigurnošću po ovoj normi, priopćili su iz FINA-e.

Financijska agencija je provedbom projekta "Uspostava sustava upravljanja informacijskom sigurnošću za FINA PKI, COP i NKS", implementirala cjelovit sustav upravljanja informacijskom sigurnošću (ISMS), prema međunarodnoj normi ISO/IEC 27001:2013. Projekt projektiranja i implementacije sustava proveden je za opseg pružanja usluga izdavanja digitalnih certifikata i vremenskih žigova (FINA PKI), sustava COP i sustava NKS.


Certifikacija traje tri godine

Potvrda uspješne implementacije sustava je certifikacija sustava u navedenom opsegu, za što je od međunarodno akreditirane (UKAS) certifikacijske kuće Bureau Veritas, dobiven Certifikat kojim se utvrđuje sukladnost sustava upravljanja informacijskom sigurnošću (ISMS) sa zahtjevima norme ISO/IEC 27001:2013, od 30. prosinca 2015. godine.

Ciklus certifikacije traje tri godine i podrazumijeva provedbu glavnog certifikacijskog audita, koji je prethodio potvrdi uspostave sustava prema normi, i dva godišnja kontrolna audita koji Financijsku agenciju očekuju u narednom razdoblju, a koji potvrđuju kontinuiranu provedbu i unaprjeđenja certificiranog sustava ISMS.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.