FBI-jeva prevoditeljica udala se za terorista kojeg je trebala istražiti

Screenshot: YouTube
 
PREVODITELJICA FBI-ja koja je imala zadatak istražiti ISIS-ovog terorista umjesto toga se zaljubila i udala za njega, pišu svjetski mediji.
 
Bivši njemački reper pridružio se ISIS-u
 
Daniela Greene (38) toliko se zaljubila u džihadista rođenog u Njemačkoj da je ostavila svog supruga u SAD-u kako bi se pridružila njemu u Siriji, a zatim je lagala FBI-ju o njihovoj lokaciji, piše CNN.
 
Greene se navodno 2014. zaljubila u bivšeg repera Denisa Cusperta iako je već tada bio zloglasan zbog nasilja. Navodno je nebrojeno puta snimljen kako drži odrezane ljudske glave.
 
Predomislila se nakon vjenčanja i već je na slobodi
 
Nakon nekog vremena Greene se zbog straha odlučila vratiti u SAD, gdje je odmah uhićena. Navodno je odmah nakon vjenčanja počela neidentificiranoj osobi u SAD-u slati mailove da se predomišlja o svojoj odluci da ode u Siriju.
 
Greene je priznala krivnju za davanje lažnih iskaza u vezi međunarodnog terorizma u prosincu 2014. i puštena je iz zatvora u kolovozu 2016. Trenutno radi kao hostesa u jednom hotelu.
 
Kritičari tvrde da Amerikanci optuženi za zločine povezane s ISIS-om obično dobiju puno veće kazne. Istraživanje sveučilišta Fordham prošle godine je pokazalo da takve osobe obično dobiju kazne od oko 13 godina zatvora.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.