FBI objavio crteže najgoreg serijskog ubojice žena u povijesti

Foto: EPA

FBI je objavio crteže ubijenih žena koje je nacrtao Samuel Little, muškarac koji ih je ubio i koji bi mogao biti najgori serijski ubojica u američkoj povijesti.

Ovaj 78-godišnji Afroamerikanac priznao je da je ubio čak 90 žena između 1970. i 2005. u nizu američkih saveznih država. Istražitelji kažu da je ciljao "marginalizirane i ranjive žene", primarno prostitutke, ovisnice o drogi, kao i transrodne žene. Objavili su crteže jer se nadaju da će pomoću njih biti identificirane žrtve koje dosad nisu otkrivene.

>> Otkriven najgori serijski ubojica u povijesti Amerike?

Bijela žena između 25 i 35 godina, ubijena 1996., Los Angeles, Kalifornija

S obzirom na to da se radilo o, prema raširenoj percepciji, problematičnim ženama, njihova smrt često nije pobuđivala naročitu sumnju policije, osobito zato što Little nije pri ubojstvima koristio oružje. Ovaj bivši profesionalni boksač umjesto toga bi nokautirao svoje žrtve, a potom ih zadavio. Često nije bilo očitih znakova ubojstva. "Bez znakova uboda ili rana od metaka, mnoge od ovih smrti nisu bile klasificirane kao ubojstva, već kao predoziranja drogom, nesreće ili prirodne smrti", stoji u izvještaju FBI-a od prošle godine.

Little je prvi put uhvaćen tek 2012., nakon što je uhićen zbog posjedovanja droge u skloništu za beskućnike u Kentuckyju, a potom izručen u Kaliforniju. Tamo je nad njim izvršena DNK analiza koja ga je povezala s uzorcima DNK s mjesta triju ubojstava izvršenih između 1987. i 1989 u okrugu Los Angeles. 

Bijela žena ubijena 1984. Srela žrtvu u Columbusu, Ohio. Tijelo bačeno negdje u sjevernom Kentuckyju

I prije nego što je optužen za prva ubojstva, ovaj bivši boksač prikupio je bogat dosje u rasponu od čak 56 godina - uglavnom za napade na žene, provale, oružane pljačke i posjedovanje droge, javlja New York Post. Osuđen je 2014. za ova tri ubojstva, uz trostruku doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti pomilovanja, ali kako se ispostavilo, to je bio tek početak. 

Osuđen za tri ubojstva, a onda priznao 90 ubojstava

Littleov slučaj je, naime, proslijeđen FBI-evom Programu za zaustavljanje nasilnih kriminalaca (ViCAP) koji analizira ljude koji serijski vrše nasilne zločine i seksualne zločine. ViCAP je obavio pozadinsku provjeru Littlea i otkrio sličnosti između ubojstava za koja je osuđen i ranijih neriješenih sumnjivih smrti iz sedamdesetih i osamdesetih godina.

Bijela žena između 20 i 25 godina, ubijena 1972. Žrtva vjerojatno iz Massachusettsa

Tako je kriminalistička analitičarka Christina Palazzolo izjavila kako su našli slučaj pored Odesse u Teksasu, koji je podsjećao na Littlea, a on je i prolazio kroz to područje u to vrijeme. 

U proljeće prošle godine istražitelji su ispitali Littlea, nudeći mu premještaj u drugi zatvor koji je tražio u zamjenu za priznanja ostalih ubojstava. I Little je zaista priznao - čak 90 ubojstava, detaljno prepričavajući gdje je ubijao i koga, iako se nije mogao prisjetiti točnih datuma. FBI je dosad uspio potvrditi da je ubio 34 žene, ali istraga se nastavlja.

Ako se broj ubojstava koje je Little priznao pokaže točnim, to će značiti da se radi o najvećem potvrđenom serijskom ubojici u američkoj povijesti. Usporedbe radi, dvojica vjerojatno najpoznatijih američkih serijskih ubojica, Ted Bundy i John Wayne Gacy, ubili su 30, odnosno 33 ljudi. Dosad je prvo mjesto na ovoj zloglasnoj listi držao Gary Ridgway, poznatiji kao "Green River Killer", koji je osuđen za 49 ubojstava. 

Crna žena, 26 godina, ubijena između 1976. i 1979. Sreo žrtvu u St. Louisu, Missouri

Crna žena između 25-28 godina, ubijena između 1976. i 1979. ili 1993.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.