ŠTRAJK U ŠKOLAMA

Evo koje škole danas ne rade: Štrajk je u četiri županije

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

JUČER je bio prvi dan štrajka sindikata u srednjim i osnovnim školama. Prvog dana štrajka štrajkalo se diljem zemlje, a od danas počinje cirkularni štrajk.

To znači da će svakog dana štrajkati po nekoliko županija.

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Sindikat hrvatskih učitelja jučer je u podne održao konferenciju za novinare na temu najavljenog štrajka u osnovnim i srednjim školama. 

Cirkularni štrajk

Tada su objavili kako će svaki dan objavljivati koje škole sutradan neće raditi.  

"Svaki dan ćemo objavljivati koje će škole štrajkati sutra. To je novina u RH, nismo mi to izmislili, nismo tako kreativni, ali iskustva smo pronašli u europskim i svjetskim sindikatima. Vani znaju štrajkati javne službe tako. Mi smo ovo smislili kao stalni pritisak, a tako da učinimo najmanju štetu onima koji su najmanje krivi.

Možemo proći 10 dana cirkularnog štrajka. U 10 dana učenici neće imati dva dana nastavu. Imat će time zorni prikaz građanskog odgoja", rekao je jučer Mihalinec.

Koje škole danas štrajkaju?

Kako su jučer objavili predstavnici sindikata, danas štrajkaju 4 županije na dijametralno suprotnim krajevima RH: Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska, Varaždinska i Međimurska županija. Dakle, u svim školama u tim županijama danas nema nastave.

Kako je pak ministrica Divjak objavila dan ranije, ravnatelji škola su dužni izvijestiti roditelje o štrajku na stranicama škole te dati obavijesti o tome kako će nastava biti organizirana. 

Rekla je da je sigurnost djece ključna te da su škole otvorene djeci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.