Erdogan čestitao Putinu na pobjedi, opet ponudio da bude posrednik u pregovorima

Foto: EPA

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan čestitao je ruskom kolegi Vladimiru Putinu na ponovnom "izboru" i još jednom ponudio posredovanje oko Ukrajine, objavio je njegov ured.

"U telefonskom razgovoru predsjednik Erdogan je ocijenio da će se pozitivan razvoj odnosa između Turske i Rusije nastaviti i rekao da je Turska spremna pomoći kako bi Rusija i Ukrajina sjele za pregovarački stol", kaže se u priopćenju.

Erdogan u par navrata ponudio svoje usluge za pregovore Rusije i Ukrajine

Šef turske države, koji je od početka rata u Ukrajini pažljivo održavao odnose i s Kijevom i Moskvom, u nekoliko je navrata ponudio svoje usluge za izlazak iz sukoba putem pregovora između dviju zemalja.

Primio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog u Istanbulu početkom mjeseca i pripremio se za dolazak Putina 9. veljače, prije nego što je potonji otkazao posjet.

Kremlj: Rezultat izbora je izvanredan. Oporba u egzilu: "Izbori" nemaju veze s realnošću

Putin, na vlasti gotovo četvrtinu stoljeća, dobio je 87.28 posto glasova na izborima od petka do nedjelje. Taj je rezultat Kremlj ocijenio "izvanrednim", a oporba u egzilu kazala je da "nemaju veze s realnošću". 

Prijatelji i saveznici ruskog predsjednika požurili su mu čestitati na izbornoj pobjedi, ali su zapadni čelnici osudili, kako su kazali, nezakonite izbore.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.