Englez zbog koronavirusa bio u karanteni: Došli su po mene u posebnim odijelima

Screenshot: Sky News

BRITANAC koji je dobio simptome zaraze koronavirusom i koji je ranije ovog tjedna bio u karanteni ispričao je kako je izgledalo boraviti u izolaciji.

Craig Dillon iz Londona proveo je nakon povratka kući iz Australije (rutom preko Kine) 12 sati u bolnici i bio podvrgnut mnogim testovima. Rezultati su na kraju pokazali da je negativan na novi soj koronavirusa i da je zapravo na svome putovanju zaradio upalu pluća.

"Liječnik me doslovce izgurao iz bolnice"

"Vratio sam se u Britaniju u ponedjeljak. Odmor sam proveo u Australiji i na Tajlandu, a pri povratku sam prvo letio u Kinu, a zatim presjedao za Englesku. Osjećao sam se loše već tjedan, dva. Ponovno sam krenuo na posao u srijedu, ali sam se osjećao sve gore i gore. Na kraju sam nazvao hitnu službu i rekli su mi da odmah dođem u bolnicu", ispričao je Dillon za Sky News.

"Kad sam stigao u bolnicu St Thomas, ispričao sam liječniku kako sam bio u Kini i na Tajlandu te da imam simptome gripe. Liječnik me doslovce izgurao iz bolnice i odmah mi dao zaštitnu masku za lice. Zatim me odveo do sobe za izolaciju, karantenu i rekao da uđem u nju. Tamo sam čekao 30 minuta. Bilo je prilično zastrašujuće", prisjetio se.

"Uskoro su u sobu ušli medicinska sestra i liječnik koji su nosili zaštitna odijela. Dva sata su bili sa mnom u sobi i izvodili neke testove. Bilo je teško razumjeti sve što govore jer su nosili maske. Napravili su višestruke pretrage krvi, uzeli su bris iz usta i nosa. Sve su zapisivali na papire, a onda te bilješke stavili na staklo kako bi ih mogli pročitati liječnici izvan sobe. Čekali su sa mnom nalaze pretraga. Srećom, moji nalazi su bili negativni na koronavirus", ispričao je mladi Britanac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.