Engleski tinejdžer probo prijatelja nožem u srce. Suci rekli da to nije ubojstvo

Facebook: Yousef Makki

SUD u Manchesteru oslobodio je optužbe za ubojstvo tinejdžera (17) koji je svog školskog kolegu probo nožem u srce, javlja The Independent.

Mladić, čiji identitet nije javno dostupan jer je mlađi od 18 godina, izbo je 2. ožujka Yousefa Makkija (17) nožem u selu Hale Barns u Cheshireu, nakon čega je Makki preminuo.

Optuženi je oslobođen optužbi za ubojstvo prvog stupnja i ubojstvo iz nehaja zbog njegove tvrdnje da je djelovao u samoobrani.

“Gdje je pravda?“

Yousefov otac, Ghaleb Makki, pobjesnio je u sudnici kada je čuo da maloljetni optuženik neće biti kažnjen.

“Gdje je pravda za mog sina? Gdje je pravda?” povikao je otac.

Mladić je tijekom suđenja priznao kako je lagao policiji da nije imao džepni nožić.

Igrali se gangstera

Tijekom suđenja, saznalo se kako su se optuženi, Yousef Makki i još jedan njihov prijatelj igrali “gangstera srednje klase“.

Unatoč tome što su sva trojica dolazili iz dobrostojećih obitelji, vodili su "dvostruke živote", pušili su kanabis, vozili se biciklima i slušali rap glazbu.

Na društvenim mrežama objavljivali su videozapise gdje su pozirali s palicama i noževima.

Yousef, porijeklom iz anglo-libanonske obitelji, osvojio je stipendiju za prestižnu školu Manchester Grammar School koja iznosi 12.000 funti godišnje.

Planirali opljačkati dilera droge

Nekoliko sati prije nego što je Yousef bio proboden, mladići su se sastali s prodavačem droge, s kojim su dogovorili kupnju kanabisa u vrijednosti od 45 funti. Tinejdžeri su planirali opljačkati dilera, misleći da će on biti "laka meta".

No pljačka se nije odvijala onako kako su oni zamišljali te su Yousef i prijatelj pobjegli, ostavljajući na cjedilu optuženika kojeg je diler pretukao.

Nakon toga, optuženik je pronašao Yousefa, nazvao ga "pičkom" i udario u lice. Yousef je prvi izvadio nož, a nakon toga je to učinio i optuženi mladić te se u jednom trenutku dogodila tragična nesreća, odnosno optuženik je Yousefu probo srce.

Pozvali hitnu pomoć i sakrili noževe

Nakon što je optuženik izbo Yousefa nožem, on i njegov prijatelj sakrili su džepne noževe u obližnje grmlje i pozvali hitnu pomoć. Policiji su ispričali da su našli svog prijatelja kako leži na cesti sav u krvi i da ga je netko drugi napao.

Oba mladića još uvijek čekaju optužbe za posjedovanje hladnog oružja i laganje policiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.