Engleski navijači krenuli doma iz Berlina pa prisilno sletjeli zbog smrada u kabini

Screenshot: Flightradar24

Putnici, uglavnom navijači engleske nogometne reprezentacije, suočili su se s problemima pri povratku kući iz Njemačke nakon što je "nedefinirani smrad" u kabini prisilio njihov zrakoplov da se vrati u berlinsku zračnu luku. 

Eurowingsov let EW8470 za Manchester poletio je iz Berlina oko 8 sati ujutro po lokalnom vremenu u ponedjeljak, da bi se vratio u njemačku prijestolnicu oko pola sata kasnije. Eurowings je u priopćenju naveo da je "proglašena zračna opasnost", nazivajući to "standardnom procedurom za dobivanje prioritetnog slijetanja".

Zrakoplov se "neplanirano vratio u Berlin zbog nedefiniranog smrada u kabini", a dočekala ga je vatrogasna ekipa koja je pregledala letjelicu. "Nije bilo nikakvih pronalazaka. U kabini nije bilo ni vatre ni dima", stoji u priopćenju Eurowingsa.

"Ni u jednom trenutku nije bilo opasnosti za putnike ili posadu. Sigurnost je uvijek na prvom mjestu u Eurowingsu. Za pogođene putnike organiziran je alternativni let. Putnici su o tome obaviješteni i dobili su bonove za hranu u zračnoj luci", dodaje se u priopćenju. 

"Nitko nas nije obavijestio što će se sljedeće dogoditi"

Međutim, neki od 150 putnika požalili su se na društvenoj platformi X kako u berlinskoj zračnoj luci nije bilo predstavnika Eurowingsa koji bi im pomogao s bonovima za obrok ili pronalaskom novog leta. Nekoliko ih je ispričalo kako je u kabini bilo dima prije nego što je zrakoplov sletio, piše Sky News.

Upozorili su kako je komunikacija bila loša. Jedan od putnika koji je letio iz Berlina istaknuo je da je kasnio osam sati. "Bez SMS-a, bez ažuriranja, bez osoblja. #itsnotcominghome #werenotcominghome", napisao je. 

Drugi putnik je dodao: "Let EW8470 - poletio, dim u avionu, vratio se u Berlin. Nitko od osoblja nije obavijestio što će se sljedeće dogoditi, upravo smo izbačeni na prikupljanje prtljage pa vas molimo da objasnite: a) gdje će biti prtljaga (nije na ekranima) i b) kako ću dobiti novi let za Manchester."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.