Elon Musk: Ne možemo isključiti mogućnost trećeg svjetskog rata

Screenshot: YouTube

ELON Musk želi vidjeti radikalno promijenjen svijet za svog života, među njegovim nastojanjima su slanje ljudske posade na Mars ili opskrba električnom energijom (putem baterija) i u najzabačenijim dijelovima svijeta.

Poduzetnik je o navedenim i drugim vizijama razgovarao u intervjuu za GQ magazin izrazivši bojazan da bi napredak civilizacije i tehnologije mogao zaustaviti treći svjetski rat.

"Ja mislim da mi ne možemo isključiti mogućnost trećeg svjetskog rata. Znate, u 1912. su proglašavali novu eru mira i blagostanja, govorili su da je zlatno doba i da je rat završio. I onda ste imali Prvi svjetski rat, za kojim je stigao Drugi svjetski rat nakon čega je uslijedio Hladni rat. Stoga ja mislim da mi trebamo priznati kako postoji stanovita mogućnost trećeg svjetskog rata. Ako se to dogodi moglo bi biti gore od bile čega prije. Ako se posegne za nuklearnim oružjem.., mislim da bi moglo doći do vrlo snažnog društvenog pokreta protiv tehnologije".

O kolonizaciji Marsa

Musk je ove godine u medijima najavio kako uskoro namjerava objaviti detalje o svojim planovima za kolonizaciju Marsa, no čini se kako će javnost ipak morati biti nešto strpljivija da bi doznala što to Musk točno smjera.

Uz osvrt na razvojne programe raketa, kazao je i kako će sa specifičnostima projekta nastupiti u javnosti tek sljedeće godine.

"Prije nego objavimo o čemu se radi, želim biti siguran da neće biti velikih promjena u planovima. Ali da. Mislim da će zvučati poprilično ludo, neovisno o okolnostima. Velike su stvari u pitanju, ovakvu arhitekturu još nitko nigdje nije opisao", dodaje.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.