Ekstravagantni Morgan zabilježio rekordnu godinu

USPRKOS izraženim negativnim posljedicama kriza na svjetsku auto-industriju britanski Morgan, jedna od posljednjih britanskih manufaktura zapisat će prošlu godinu zlatnim slovima u svojoj povijesti.


 
Vjerovali ili ne, Morgan u čijem asortimanu nema proizvoda čija se cijena piše s manje od šest znamenki u britanskoj valuti, 2009. godinu je zaključio s rekordnom prodajom od čak 690 primjeraka. Primjera radi, Morganov prosjek je posljednjih godina bio ustaljen na oko 400 automobila.

Svi su iznenađeni Morganovim uspjehom, pa čak i samo vodstvo kompanije koje je očiti pronašlo dobitnu formulu za izvlačenje dodatnih sredstava od imućnih poklonika britanske automobilske škole.

Zanimljiv je i podatak kako Morgan sve bolje kotira i na kopnu, izvan granica Ujedinjenog Kraljevstva. Naime, britanski prosjek od 280 automobila je zadržan, a najveći rast ostvaren je u Francuskoj i njemačkoj.

U Morganu vjeruju kako mogu i bolje. Optimizam budi novi SuperSports, otvorena izvedba Aeromaxa, koji će se ponuditi i Amerima.

Automobil vrijedan oko 125.000 GBP ima planiranu godišnju nakladu od čak 200 primjeraka, čime bi tvrtka iz Malverna u Worcestershireu trebala podići nakladu na 750 primjeraka. Svaka čast!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.