Eksplodirao dvorac na napuhavanje u Španjolskoj, jedna djevojčica poginula, 6 djece ozlijeđeno

Foto: 123rf

ŠESTOGODIŠNJA djevojčica u Španjolskoj je preminula, a šestoro djece je ozlijeđeno nakon što je dvorac na napuhavanje eksplodirao i odletio u zrak.


Do nesreće je došlo iza restorana Mas Oller u mjestu Caldes de Malavella, na sjeveroistoku Španjolske, piše Independent.

Djeca su se igrala u dvorcu kada je on eksplodirao i odbacio djevojčicu 45 metara u zrak. Pretrpjela je teške ozljede te je prevezena u bolnicu u kojoj je poslije preminula.

Restoran nije imao licencu za dvorac


Zbog višestrukih ozljeda su helikopterom u bolnicu prevezeni djevojčica u dobi od 7 godina i dječak u dobi od 9 godina. Sva djeca koja su ozlijeđena u nesreći su u dobi od 3 do 11 godina.

Lokalni mediji izvještavaju kako je do eksplozije došlo kada je ventil na dvorcu zakazao što je dovelo do nakupljanja pritiska. Policija je izvijestila kako je dvorac bio pričvršćen sa samo dvije strane te kako je stoga poletio u zrak.

Dvorac se uzdigao iznad dvorca i sletio oko 40 metara dalje. Poznato je i kako restoran nije imao potrebnu licencu za instaliranje dvorca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.