Edo Popović za Index: Kokošari mi kradu iz džepa da bi namakli za nezasitne parazite

Foto: Robert Anic/PIXSELL

ZA KOMENTAR HDZ-ove porezne reforme kojom su nagazili honorarce i umjetnike zamolili smo Edu Popovića, hrvatskog književnika i autora Ponoćnog Boogieja, Priručnika za hodače i Lomljenja vjetra.

>> POGLEDAJTE IZRAČUN Honorarci na meti poreznog terora: Od 1. siječnja udar i na autore

>> Marićev udar na umjetnike, autore i programere: "Kakvu će mirovinu imati netko s 3.000 kn honorara?"

"Ne razumijem se baš u brojke, bliža su mi slova, no čim ministar Marić i njemu slični počnu pričati o pravednosti i voditi brigu o mojem zdravlju i mojoj dobrobiti, to mi zasmrdi i zabrine me. Inače, kao pisac član sam Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i tako rješavam doprinose, tj. staž i socijalno.


Osim toga, znajući kakve su mirovine samostalnih umjetnika, a mizerne su, prije dvadeset godina počeo sam si uplaćivati osiguranje u jednoj stranoj osiguravateljskoj kući. Nadalje, na svaki moj honorar plaća se porez i prirez. Zato mi je potpuo sumanut ovaj potez Plenkovićeve vlade, prisiljavaju me da izdvajam za ono za što već sam izdvajam i što sam regulirao na drugi način.

Ovdje je, dakle, riječ o dvostrukoj pljački, o kokošarskom zavlačenju ruku u džep onih koji imaju malo, a takva je golema većina pisaca i honoraraca uopće, da bi namakli za rastuću gomilu nezastitnih parazita", kazao je za Index.

Ako ste se i sami kao honorarci našli na udaru Marićeve porezne reforme, javite nam se na desk@index.hr i pošaljite nam svoju priču, rado ćemo ju objaviti.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.