KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Stigli nalazi za 2 djelatnika šibenske bolnice koji su bili na svadbi: Imaju koronu

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

DVOJE djelatnika šibenske bolnice i jedan pacijent zaraženi su koronavirusom, a epidemiološki izvidi za kontakte oboljelih su u tijeku, potvrdila je danas popodne ravnateljica šibenske Opće bolnice Sanja Jakelić.

"Epidemiološke kontrole su još u tijeku. Prije dva dana smo imali jednu djelatnicu pozitivnu na koronavirus, jučer je stigao nalaz da je pozitivna još jedna naša djelatnica", rekla je dr. Jakelić i dodala da je na temelju njihovih obrađenih kontakata, i privatnih i poslovnih, dio zdravstvenih djelatnika stavljen u samoizolaciju.

Podsjetimo, dvoje djelatnika je sinoć poslano u izolaciju nakon što je utvrđeno da su bili u kontaktu sa zaraženima na vjenčanjima te su imali povišenu temperaturu. Testirano je i nekoliko pacijenata.

19 djelatnika bolnice u samoizolaciji

S današnjim danom, izvijestila je, 19 djelatnika bolnice je u samoizolaciji zbog svojih bolničkih ili vanjskih kontakata.

"Imali smo i jednog pacijenta pozitivnog na covid-19, koji je zbog nečeg drugog stigao u bolnicu te je naknadno utvrđeno da ima koronavirus. U tijeku je i nadzor nad djelatnicima i pacijentima koji su s njim bili u kontaktu, ali za sada su svi negativni", kazala je ravnateljica Jakelić.

Danas 23 nova slučaja na području županije

Iz šibenskog stožera ranije su javili kako je u protekla 24 sata 19 osoba oboljelo od zarazne bolesti covid-19 te jedna osoba iz Požeško-slavonske županije koja je boravila u Vodicama. Od ukupno 19 oboljelih iz Šibenika ih je 10, iz Knina 3, iz Vodica 2, iz Bilica 2 i po jedna osoba iz Kistanja i Drniša. Uz tri nova, danas je na području županije 23 novooboljelih.

S današnjim danom u županiji je 85 aktivnih slučajeva oboljenja od covida-19, javili su ranije. S ova tri nova pristigla nalaza broj aktivnih slučajeva se popeo na 88.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice od bolesti covid-19 liječe se tri osobe.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 355 osoba, od kojih su 353 kontakti oboljelih, a dvije osobe su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja te im je određena mjera 14-dnevne karantene.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.