Dujmović nesvjesno otkrio kako HRT radi "intervjue" s Kolindom

Screenshot: HRT/Facebook

JUČERAŠNJI Facebook status bivšeg novinara HRT-a Tihomira Dujmovića je, vjerojatno sasvim slučajno, razotkrio ono što mnogi znaju, ali malo tko želi priznati.

>> HRT: Plenković na Prisavlju nema svoje novinare

Podsjetimo, Dujmović je svojevremeno na HRT-u vodio ekstremističku trash emisiju pod nazivom "Iza zavjese", u kojoj je vodio blagoglagoljive razgovore s pripadnicima hrvatske desnice i ekstremne desnice.

Nakon što je prošlog tjedna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović smijenila svog savjetnika Matu Radeljića, inače bliskog krajnjoj desnici, Dujmović je na Facebooku objavio patetičan status u kojem tvrdi da je "pala hrvatska predsjednica". 

U statusu u kojem se, između ostalog, žali što nije pozvan na Kolindin božićni domjenak na Pantovčaku, Dujmović je, vjerojatno posve nesvjestan onoga što čini, razotkrio i kako HRT dogovara intervjue s državnim vrhom, odnosno premijerom i predsjednicom.

"Politiku Kolinde Grabar Kitarović, ovako suverenistički postavljenu branio sam od prvog dana jer mislim da je srednja Europa naše idealno okružje. Kada se je bojala da će joj HTV podmetnuti nekog Plenkovićevog novinara koji će se na njoj iživljavati zamolila me da nakon suspektnog puta u Ameriku baš ja napravim sa njom intervju. Dakako pristao sam, štoviše, bila mi je čast!" napisao je Dujmović.

Znakovito priznanje

Ne treba posebno napominjati da Dujmović u tom "intervjuu" nije postavio ni jedno jedino kritički intonirano pitanje te je napravio baš sve kako bi predsjednica ostavila pozitivan dojam. Više o tom intervjuu možete čitati ovdje.

No posebno je zanimljivo Dujmovićevo priznanje da ne samo što premijer Plenković na HRT-u ima svoje novinare nego i da je predsjednica osobno odabrala Dujmovića od svih novinara s HRT-a da s njom napravi intervju. 

Iako je u demokratskim zemljama nezamisliva ideja da visokopozicionirani političari poput predsjednice države mogu sami birati tko će ih intervjuirati u javnim medijima, Dujmovićevo priznanje jasno razotkriva da je takva praksa na HRT-u, javnoj televiziji koju smo svi prisiljeni plaćati, sasvim uobičajena i da itekako postoje ljudi koji sami sebe nazivaju novinarima, a zapravo odrađuju PR za državni vrh.

Da ulizivački intervjui s predsjednicom na HRT-u nisu nikakva rijetkost, pokazuje i primjer iz sredine 2017. kad je HRT-ov novinar Damir Smrtić "intervjuirao" Kolindu na način da je ona svoje odgovore čitala s papira koji su mudre glavice s Prisavlja pokušale sakriti - cvijećem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.