Doznajemo detalje, danas saslušanje oca Barbare Matić. Volonterka: Poljubio me u usta

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Boris Matić, otac zlatne hrvatske judašice Barbare Matić, koji je, prema navodima BFMTV-a i Le Parisiena, zbog sumnje na seksualni napad završio u pritvoru u Parizu, danas popodne će imati saslušanje, neslužbeno doznaje Index.

Volonterka: Poljubio me u usta

Le Parisien je donio što je volonterka ispričala policiji u svojoj prijavi. Prema volonterki, Boris Matić je u naletu radosti, nakon što je njegova kći prošla u finale, navodno uhvatio mladu volonterku za ramena i prisilno je poljubio u usta prije nego što je pobjegao niz stepenice.

Sve je navodno vidjela i svjedokinja, koja je istu verziju ispričala policajcima koji su je ispitali. Navodi da ga je volonterka pokušala odgurnuti od sebe, ali ju je on ipak uspio poljubiti. Svjedokinja kaže da je volonterka nakon toga bila šokirana i blijeda. 

>>Javila se obitelj Matić. Kaže da se otac zlatne olimpijke dragovoljno predao policiji

Obitelj Borisa Matića jučer je reagirala nakon medijskih navoda da je Boris Matić uhićen. Objasnili su kako se nije radilo o uhićenju Matića, nego o dragovoljnoj prijavi policiji u društvu odvjetnika i glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniše Krajača.

"Budući da je istraga još u tijeku, neprofesionalno je od strane medijskih djelatnika prejudicirati kvalifikaciju događaja, nazivajući ga prisilnim činom", stoji u priopćenju obitelji Matić.

Prenoćio je u pritvoru, danas je saslušanje

Kako Index doznaje iz krugova hrvatskog izaslanstva koje je pratilo nastup Barbare Matić, tu se radi o točnim tvrdnjama. Osoba koja je tada bila u dvorani ispričala nam je kako je sama svjedok tome da nije priveden i da se sam odazvao pozivu policije radi iskaza u slučaju volonterke koja ga je prijavila.

Doznali smo i kako je prenoćio u pritvoru te, kako smo već naveli, da je saslušanje danas, najvjerojatnije poslijepodne. Zbog tog čekanja, govore nam upućeni u slučaj, došlo je jer je sustav uz Olimpijske igre u Parizu opterećen.

"On još čeka, prema francuskom zakonodavstvu to može potrajati i do 48 sati", rečeno nam je. 

Navodno se radilo o poljupcu u obraz

Što se tiče samog čina koji je doveo do ovoga, rečeno nam je kako se još uvijek ne raspolaže s dovoljno informacija. Objašnjeno nam je kako je Matić rekao da nije imao namjeru nikoga povrijediti, da se radi o nesporazumu te kako je u ushitu zagrlio i poljubio prvu osobu koja je bila pokraj njega. Navodno se radilo o poljupcu u obraz, tako nam je iskomunicirano od strane onih upućenijih u slučaj.

Index je kontaktirao s francuskom policijom. Odgovorili su nam da ne mogu dati izjave o istrazi koja je u tijeku.

Barbara Matić, podsjetimo, osvojila je prekjučer zlatnu olimpijsku medalju u judu u kategoriji do 70 kilograma. Matić je pobijedila Njemicu Miriam Butkereit i Hrvatskoj donijela drugo odličje na ovim Igrama. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.