Dok ministri ljetuju, sindikalci ne odmaraju

ZA RAZLIKU od ministara kao i same premijerke Jadranke Kosor koji su se "razmilili" po jadranskoj obali, čelnici sindikalnih središnjica niti ne pomišljaju na odmor. Spomenka Avberšek, predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi rekla je za Večernji list da ovo ljeto provodi radno

"Ipak, nakon 15. kolovoza priuštit ću si dva tjedna odmora na svojoj djedovini, u stotinu godina staroj kući u mjestu Grižane pokraj Crikvenice. No bude li se nešto bitno događalo u to vrijeme, eto mene odmah natrag", ističe Abveršek dok je čelnik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever službeno ovaj tjedan na godišnjem.

No, unatoč tome Sever je na radnom mjestu, a nedavno je održao i konferenciju za novinare na temu još veće krize. Priznao je da je ove godine ipak ulovio tjedan dana s obitelji, no do kraja godine više nema ni sata odmora.

"Lani i preklani ljeti ni dana nisam otišao iz Zagreba. Imam pravo na 30 dana odmora, no od njih mi svake godine propadne, u prosjeku, 25 dana", naglasio je Sever za Večernji list. Čelnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić na poziv kolega sindikalaca od 2. do 12. kolovoza obilazi Makedoniju i Albaniju.

"Bit ću sretan uspijem li još koju subotu i nedjelju provesti s obitelji", rekao je za Večernji list čelnik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević dodajući da ni ne pomišlja na godišnji odmor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.