Dodikov ministar: U BiH djeluje 6 kriminalnih skupina koje švercaju migrante

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Policija u BiH do sada je uhitila najmanje deset osoba za koje je utvrđeno da su pripadnici kriminalnih skupina povezanih s krijumčarenjem migranata, izjavio je ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

U izjavi koju je prenio portal Dnevnog avaza Nešić je potvrdio kako u BiH djeluje barem šest takvih organiziranih kriminalnih skupina, što je jučer kazao i hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović tijekom obilaska međudržavne granice u pratnji novinara.

"To je ustvari naša informacija koju su iz Uprave za granicu MUP-a Hrvatske podijelili medijima. Naše sigurnosne agencije već su radile na tom planu. Određeni broj osoba je uhićen, a za jedan broj njih će biti provedena ekstradicija", kazao je Nešić, dodajući kako je riječ o najmanje deset takvih osoba, a neke od njih traži Srbija.

"Suradnja s policajcima iz Hrvatske i Srbije je dobra"

Ministar tvrdi kako je suradnja s policijama Hrvatske i Srbije dobra te kako sigurnosne agencije iz BiH zajedno s njima rade na neutraliziranju kriminalnih skupina sastavljenih od naoružanih migranata.

"U predstojećem razdoblju provest ćemo nove akcije i imat ćemo rezultate. Nažalost, migrantska kriza je pogodovala razvijanju 'biznisa' krijumčarenja ljudi i za to se uzimaju novčani iznosi koji nisu tako mali. To predstavlja novu granu organiziranog kriminala", upozorio je ministar sigurnosti BiH.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.