Dodik: Republika Srpska nema koristi od BiH

Foto: Hina

PREDSJEDNIK manjeg bh. entiteta, Milorad Dodik komentirao je tijekom obilježavanja Dana Vojske RS u Banja Luci rad Vijeća ministara. Rekao je kako Srpska nema koristi od BiH.

"Očito je da je BiH u totalnoj krizi, sve što su oni u zajedničkim institucijama rekli kada su došli na vlast nisu ostvarili. Danas je Bosna i Hercegovina u rasulu na svim institucionalnim razinama, jedina stvar koja u njoj funkcionira je RS i njene institucije i zato neki pokušavaju dio krize odozdo prenijeti ovdje", rekao je Dodik.

Istaknuo je i da je demokratsko pravo nekoga da ima takav stav, ali i da im on poručuje da će RS nastaviti funkcionirati, prenosi Klix.ba.

"Federacija je u stalnoj krizi"


"Federacija je u stalnoj krizi, mnogi kantoni imaju probleme, tako da je vidljivo da je RS jedino mjesto u BiH koje može biti održivo i koje može samostalno funkcionirati. RS ima male koristi od ovakve BiH i za svo vrijeme postojanje ovakve BiH, RS ne može ukazati ni na jedan posao koji je napravljen u BiH, a da je bio koristan za Srpsku", rekao je.

Dodik je naglasio i kako sve što je u vrijeme pat-pozicija u Bosni i Hercegovini napravljeno, šalje pogrešnu i lošu poruku te onemogućava razvoj. Spomenuo je i da Srbi u BiH nisu zainteresirani za to da stvar funkcionira i da bi bilo dobro kada ne bi bilo problema koji su prisutni. "Ali što da radimo", završio je Dodik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.