Do jeseni nema dizanja cijena u trgovačkim lancima

AKO JE suditi prema izjavama premijerke Jadranke Kosor kao i predstavnika najvećih trgovačkih društava u djelatnosti trgovine čini se kako od jeseni neće biti značajnijeg podizanja cijene. Naime, Kosor je nakon sastanka zadovoljno novinarima rekla da "podizanja cijena u trgovačkim lancima neće biti!", dok je dio trgovaca javno izrazilo skepsu Vladinim mjerama za koje se nadaju da neće biti dugoročne. Upozorili su danas kako na duži rok neće moći podnijeti teret povećanja PDV-a ali i kriznog nameta.

Kosor opet koristi metaforu o brodu

Podsjetimo, kod Kosor jutros su bili predstavnici uprava Konzuma, Metroa, Getroa, Mercatora, Dione Dinove, Plodina, Lidla Hrvatske, Bille, Keruma, Peveca, Bosoa, Tekstilprometa, Spara Hrvatske, Ultragrosa, Mandija, Kauflanda Hrvatske i Emmezete koji su podržali Vladu te odlučili ne podizati cijenu  zbog povećanja PDV-a. No, sljedeći sastanak na istu temu, najavljen je već za početak jeseni. 

"Na istom smo brodu na kojem svi želimo zajednički ne samo rješavati probleme nego i izaći iz krize", naglasila je Kosor novinarima. Recimo i kako se novinarima obratio u ime trgovačkih lanaca predsjednik Uprave Konzuma Darko Knez koji je ponovio dane neće biti podizanja cijena.

Kratkoročno, da, dugoročno, ne

U Pevecu kažu kako će neke cijene sniziti i do 40 posto, dok su jedino dozu opreza bili iz Emmezete koji kažu da za sada podržavaju mjere Vlade koje bi trebale biti kratkoročne jer dugoročno neće moći podnijeti teret.

Podsjetimo kako su prehrambeni giganti jučer obećali kako neće dizati cijene, a to su obećali iz velikih javnih i državnih tvrtki još prije dva dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.