Divljali autocestom: Stranci vozili brzinom od preko 230 km/h!

BRZINOM od 237 kilometara na sat državljanin Slovenije prohujao je autocestom Zagreb-Lipovac i time postao rekorderom akcije kontrole brzine na toj autocesti.

Za neslavnu titulu policija iz Kutine ga je kaznila iznosom od 3000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije na području Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci. Slovenca u Mercedesu policija je snimila laserom na području Kutine.

Kutinska policija laserom je uhvatila 31 vozača koji je prebrzo vozio, dok od 30 testiranih vozača ni jedan nije bio u alkoholiziranom stanju.

Kao i u akciji koju su kutinski prometni policajci na autocesti proveli krajem srpnja i tijekom ove akcije vozačima, a posebice stranim državljanima, dijelili su prigodne letke tiskane na engleskom i njemačkom jeziku u kojima se nalaze upute o sigurnom sudjelovanju u prometu, s posebnim naglaskom na poštivanje ograničenja brzine kretanja vozila i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Nijemac i Turčin vozili brzinom od 246 km/h

U subotu oko 15 sati policija je kod Oriovca zaustavila Audi A4, njemačkih registracija, zbog vožnje brzinom od 246 kilometara na sat. 37-godišnji vozač iz Njemačke zaradio je 7000 kuna novčane kazne te zabranu korištenja inozemne vozačke dozvole na području RH u trajanju od 12 mjeseci.

U ponedjeljak oko 3 sata policija je na autocesti kod Sibinja zaustavila Mercedes CL 500 talijanskih registracija zbog vožnje brzinom od također 246 kilometara na sat. Voza, 38-godišnji Turčin, zaradio je istu kaznu kao i Nijemac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.