Prvi čovjek Ubera napustio Trumpa

Foto: Gulliver Getty

TRAVIS Kalanick, izvršni direktor tvrtke Uber, otišao je iz Trumpovog savjetničkog odbora za ekonomiju nakon stroge kritike od osoblja i javnosti.

Odbor, u kojem se nalazi i izvršni direktor Tesle, Elon Musk, trebao bi se naći danas s predsjednikom.

Zabrinuti zbog Trumpove uredbe

Uber je jedna od nekoliko tehnoloških tvrtki koja je zabrinuta zbog utjecaja Trumpove uredbe o imigraciji na njihove radnike.  Iz tvrtke su već poručili kako imaju spremnih tri milijuna dolara za pomoć onima na koje utječe uredba.

Elon Musk je objavio tweet u kojemu kaže kako će ipak prisustvovati sastanku:

"Savjetodavna vijeća daju savjete, prisustvovanje sastancima ne znači da se slažem  s potezima administracije. I ja i drugi ćemo iznijeti naše prigovore na nedavnu uredbu o imigraciji i ponuditi prijedloge za promjenu te politike".


Kalanick, međutim, je već obavijestio svoje zaposlenike o odluci, prenosi BBC.

Napisao im je dopis u kojemu je objavio kako pridruživanje odboru nije zamišljeno kao podržavanje predsjednika i njegove politike, ali, nažalost, čini se da je tako shvaćeno. Frustriran zbog medijske interpretacije oko Uberova upliva, dodao je:

Teške kritike

"Implicitne pretpostavke da je Uber na neki način podupirao Trumpovu politiku, stvorile su razdor između onoga što ljudi misle da mi jesmo i onoga što stvarno jesmo".

Inače, Uber je bio na udaru teških kritika od izbora Trumpa za predsjednika. Prosvjednici su se okupljali na američkim aerodromima, a na društvenim mrežama je pokrenuta kampanja #DeleteUber.

Uberovo napuštanje odbora je podržao i Sindikat vozača, rekavši kako je ovaj potez važan prikaz solidarnosti s imigrantskim vozačima, kojih ima preko 40,000 samo u New Yorku. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.