Direktor srpske reprezentacije napadnut u Varaždinu: Udario sam jednog i bacio ga na tlo

VARAŽDINSKA policija izvijestila je jutros kako je jučer poslijepodne prije početka utakmice između mladih reprezentacija Hrvatske i Srbije, u Gajevoj ulici, u Varaždinu napadnut 64-godišnji srpski državljanin. Huligani u dobi od 15 i 16 godina pokušali su fizički nasrnuti na oštećenog i skinuti mu jaknu iz razloga što je na poleđini napisano "Serbia", a u čemu su ih spriječili policijskih službenici i 32-godišnji hrvatski državljanin koji je prilikom hvatanja počinitelja zadobio ozljedu u vidu nategnuća lijevog gležnja.

Đorić nije u napadu zadobio vidljive ozljede, izvijestila je policija, međutim B92 piše kako su mu utvrđene lakše ozljede lica.

Đorić promijenio priču

Kako piše B92, Đorić je u prvoj izjavi srpskim medijima kazao da su ga huligani oborili na pod i cipelarili da bi kasnije tu svoju izjavio korigirao: "Oni su me napali, ali me nisu cipelarili. Molim vas da promijenite ono što sam prvo rekao". Također Đorićeva izjava o broju napadača se ne podudara - broj se kreće od 2 do 10, ovisno kada je davao izjavu.

Đorić za Press: Jednog sam dobro udario i bacio na zemlju

Kako piše Press, Đorić je rekao da su ga hrvatski huligani mučki napali dok je razgledavao izloge, ali ga nisu uspjeli oboriti na zemlju i skinuti mu jaknu.

"Nije to bila tučnjava, više jurnjava. Bilo ih je desetak, pokušali su mi skinuti jaknu na kojoj je pisalo Srbija, ali nisu uspjeli u namjeri. Jednog sam dobro udario i bacio na zemlju... Pokušao sam i drugog, ali nisam stigao. Kažem vam, ništa strašno se nije dogodilo, uspjeli smo se dokopati trgovine i pozvati policiju. Nemile scene su trajale najviše dvije minute. Moram naglasiti da je hrvatska policija odlično reagirala i za minutu stigla na poprište incidenta. Reagirali su baš profesionalno", istaknuo je za Press nakon utakmice Milovan Đorić.

Uhićen zbog paljenja zastave

Za vrijeme odigravanja navedene utakmice, u 45. minuti, 18-godišnji hrvatski državljanin na istočnoj je tribini stadiona zapalio zastavu Republike Srbije radi čega je uhićen te uz optužni prijedlog doveden prekršajnoj sutkinji Prekršajnog suda u Varaždinu koja ga je nakon saslušanja pustila na slobodu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.