HRVATSKI TURIZAM

Direktor HTZ-a u Bolu: Nema srpanjske rupe, prije smo imali višak turista

Foto: Pixsell/Ivo Cagalj/Facebook

RASPRAVAMA o ovogodišnjoj turističkoj sezoni pridružio se i Markito Marinković, direktor Turističke zajednice u Bolu na Braču.

On je jutros u programu Hrvatskog radija izjavio da u njegovu mjestu, istina, ima 120 gostiju manje nego lani, ali "nema tu srpanjske rupe".

Šef Turističke zajednice govori o "višku gostiju koji smo imali zadnje tri godine"

"Onaj višak gostiju koji smo imali ove zadnje tri godine zahvaljujući poremećajima na emitivnim tržištima konkurentskih nam turističkih odredišta, destinacija, tipa Turske, Grčke, Egipta se preselio na Mediteran, odnosno na ovaj dio - Hrvatska, Italija, Španjolska. Sada su ti gosti otišli, odnosno, dio njih se ponovno vratio", objasnio je Marinković ponovivši da je gostiju nešto manje, ali i zanijekavši postojanje srpanjske rupe.

Zamjetan pad u srpnju

Kao što smo nedavno objavili, prema podacima iz sustava eVisitor, od 1. do 12. srpnja Hrvatska bilježi manjak u odnosu na prošlu godinu od 94.174 gosta i 501.019 noćenja. I dok je u hotelskom smještaju pad zanemariv, u privatnom je smještaju itekako izražen.

Pad broja gostiju i noćenja zabilježen je u svim županijama, a najizraženije je smanjenje broja Čeha, Poljaka i Nijemaca. No, eto, moguće ga je pravdati odlukom "viška gostiju" da odu u druge države.

Je li vama jasno što je to "višak gostiju"? Recite nam u anketi!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.