Direktor američkog posrnulog hipotekarnog diva Freddie Maca počinio samoubojstvo?

FINANCIJSKI direktor posrnulog američkog hipotekarnog diva Freddie Maca David Kellermann pronađen je mrtav u svojem domu blizu Washingtona.

Policija okruga County izvijestila je kako se ne sumnja na nasilnu smrt, a nisu željeli komentirati niti glasine da je 41-godišnji direktor počinio samoubojstvo. Njega je, navodno, u domu pronašla supruga.  On je u tvrtki od rujna bio na čelu financijskog sektora, a u Freddie Macu je radio 16 godina. Bio je odgovoran za financijsku kontrolu i izvješća u tvrtki te za plaćanje poreza, pišu američki mediji.

Freddie Mac u 2008. godini zabilježio gubitak od 50 milijardi dolara

Freddie Mac i sestrinska tvrtka Frannie Mae "držale" su više od pola "krahiralog" hipotekarnog tržišta u SAD-u. Ovo je još jedan težak udarac za tu tvrtku nakon što je prošlog mjeseca izvršni direktor David M. Moffett dao otkaz nakon samo šest mjeseci na toj poziciji.

Financijsko izvješće za 2008. godinu koje je objavljeno u ožujku pokazalo je gubitak za prošlu godinu od 50,1 milijardu dolara, a tvrtka je planirala tražiti pomoć američke vlade u iznosu od 31 milijarde dolara. Prošle godine tvrtka je već primila 13,8 milijardi dolara pomoći Vlade.

I.Kri.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.